Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Bergestadion
Tongeren stelt eindronde veilig in Tienen
J. S.

KSK Tongeren heeft zich vanmiddag verzekerd van de eindronde. De Eburonen wonnen zeer gevleid met 2-3 op het veld van KVK Tienen. Het was een op- en neergaande wedstrijd die alle kanten uit kon, al had de thuisploeg de beste kansen.

De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd, na tien minuten kreeg Christophe Geebelen een dubbele kans om de score te openen, maar zijn kopbal en schot troffen geen doel. In de twintigste minuut kon Petosa bijna een mooie combinatie afronden, maar zijn schot ging naast. Net op het moment dat de bezoekers wat meer grip op de wedstrijd leken te krijgen, opende Tienen de score. Yilmaz profiteerde van de twijfel tussen Snijders en weerts op een diepe bal, waardoor de speler de score kon openen.
Even later kreeg kon Morhaye aanleggen aan de rand van de grote rechthoek, maar zijn schot ging een metertje naast.

Drie minuten voor rust kwam tongeren voor het eerst écht dreigen, Schuermans kon een vrije trap van Rouvrois uit een scherpe hoek nog net in corner duwen. Uit diezelfde corner kwam Tongeren onverdiend op gelijke hoogte, de bal kwam in de voeten van Snijders terecht, die de bal maar moest binnen tikken: 1-1.

De thuisploeg begon het beste aan de tweede helft, hiervoor werd het al snel beloond met een doelpunt. Christophe Geebelen kopte Tienen op voorsprong, na een snelle aanval via de rechterflank: 2-1. Tongeren reageerde met een voorzet van Mampuya van op rechts, Geraerts schrampte de bal met zijn hoofd echter naast het doel.

Na een uur spelen kreeg de thuisploeg dé kans om op voorsprong te komen. Morhaye mocht helemaal alleen aanleggen aan de rand van het strafschopgebied, zijn schot werd echter van de lijn gehaald door Daerden. Vijf minuten later kwam Tienen opnieuw dreigen, Bertjens wist de kopbal van Geebelen nog net in corner te duwen.

Toch kwam Tongeren opnieuw op gelijke hoogte. Snijders kon na een corner helemaal vrij de 2-2 binnen koppen, meteen het tweede doelpunt van de verdediger. Negen minuten voor tijd kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Tienen-doelman Schuermans ontzette de bal aan de rand van het strafschopgebied, Henderix ving de bal op in het middenveld en schoot in één keer op doel. Schuermans was te laat terug in zijn doel, waardoor Tongeren gevleid op voorsprong kwam. Hierna gaven de Eburonen de voorsprong niet meer weg.

Door de overwinning is Tongeren vezekerd van de eindronde, de kloof met de vijfde in de stand Walhain, is zeven punten en niet meer overbrugbaar. De vierde plaats volstaat voor de eindronde, op dit moment heeft Sprimont de beste papieren, de Walen hebben drie punten voorsprong op Walhain.