Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Kampioen zet zegereeks verder
Niels Hendriks

KVSK United won zaterdagavond voor negende maal op rij is blijft zo ongeslagen in derde B. Het versloeg Diegem Sport nipt met 1-0.

Voor de start van de wedstrijd overhandigde kapitein Mirek Waligora in naam van de spelersgroep een check van 5.000 euro aan Raf Plessers. Bij broer Jan Plessers werd onlangs een ernstige spierziekte vastgesteld. ==> lees meer

Voor de eerste echte kans van KVSK United moesten we wachten tot de 20e minuut. Marcos Pereira geraakte echter niet voorbij de Diegemse goalie. Ondanks dat de thuisploeg licht overwicht had waren de beste kansen voor Diegem. Maar Govert Boyen hield de Noord-Limburgers tot twee maal toe recht. Enkele minuten voor rust zorgde Davey Heymans met zijn 16e doelpunt van het seizoen voor de 1-0 ruststand.

Na de koffie viel er nog maar weinig te beleven aan de Gestelsedijk. United kreeg nog wel een grote kans via de ingevallen Piana en doelman Boyen moest nog een bal uit de kruising halen maar het bleef 1-0. Diegem Sport verdiende op basis van de kansen meer, maar het mistte het scorend vermogen van de onlangs ontslagen topschutter Stuckens.