Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Winevenstadion
Tongeren heeft geen medelijden met Veldwezelt
J. S.

In derde klasse B stond vanmiddag de derby tussen Veldwezelt en Tongeren op het programma. Veldwezelt moest absoluut winnen om nog kans te maken op barragewedstrijden, voor Tongeren was de wedstrijd een laatste voorbereiding op de eindronde. De bezoekers uit Tongeren hadden geen medelijden met de gouwgenoten en wonnen uiteindelijk met zware 0-3 cijfers.

Tongeren kwam als eerste dreigen, maar het schot van Rouvrois ging voorlangs. Na tien minuten glipte Hollanders door de buitenspelval, zijn schot ging echter net naast de paal. Na twintig minuten spelen verhoogde de thuisploeg de druk met een aantal grote kansen tot gevolg. Papadoupolos schoot van op de rand van het strafschopgebied recht op keeper Vincent. Een minuut later moest Gielen een bal, al dan niet achter de lijn, weg halen. Via de lat belandde de bal in de handen van Vincent. Een paar minuten later glipte Hollanders opnieuw door de buitenspelval, zijn voorzet werd nipt overgekopt door Papadoupolos. Drie minuten later mocht Hollanders (in buitenspelpositie) alleen op Vincent af, maar de Griek kreeg de bal opnieuw niet achter de bezoekende doelman. Vlak voor rust moest de thuisploeg met tien verder. Murmans maakte in een paar minuten tijd twee zware overtredingen en mocht met twee keer geel gaan douchen.

Na rust was er tot een kwartier voor tijd weinig of niks te beleven. Veldwezelt wou wel, maar kon niet en voor Tongeren hoefde het niet zo nodig. In de 75ste minuut werd Origi vrijgespeeld, de spits miste niet: 0-1. De thuisploeg reageerde onmiddelijk, maar het schot van Hollanders belandde op de paal. Op dat moment brak de veer van Veldwezelt. Tongeren counterde erop los en de thuisploeg kon de gaten niet meer belopen. Origi en Claes breidden de score nog uit naar 0-3. De score had nog hoger kunnen uitvallen in de slotfase, maar de 0-3 bleef op het bord staan. Een gevleide overwinning voor de Tongenaren, de thuisploeg verdiende op basis van de eerste helft en de vechtlust wel een gelijkspel.