Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stedelijk Sportstadion Hasselt
Geladen Limburgse derby eindigt onbeslist
Niels Hendriks

KVSK United had vandaag nog iets goed te maken in Hasselt want fusieploeg Kermt-Hasselt schakelde United uit in de Beker van Belgie en zagen een mooie affiche tegen KRC Genk aan hun neus voorbijgaan. Maar ook ditmaal kon United niet winnen, het werd 2-2 na een erg geladen Limburgse derby.

In een goed gevuld en sfeervol Stedelijk Sportstadion begonnen beide ploegen gelijkopgaand aan de wedstrijd maar het waren de bezoekers die na een kwartier op voorsprong klommen, Scheelen krulde de bal mooi in de verste hoek binnen. United controleerde na dit doelpunt de partij en de thuisploeg loerde op de counter. Tot de verdediging van United vijf minuten voor rust zwaar in de fout ging en Luyten in het strafschopgebied aan de noodrem moest trekken, rood voor Harm Luyten en strafschop. Deze werd feilloos omgezet door Op De Beeck, 1-1.

Met een mannetje minder was United na de koffie amper gevaarlijk en de thuisploeg was de betere maar toch had Kermt-Hasselt de hulp nodig van doelman Boyen om op voorsprong te komen. Boyen ontzette een bal aan de zijlijn pal in de voeten van de ingevallen Bronzwaer die de bal in de lege goal kon leggen. Tien minuten voor het einde kreeg ook United een strafschop na handspel. Mirek Waligora deed wat Heymans vorige week naliet namelijk de penalty omzetten. Zo eindigd deze vooral langs de lijn beladen Limburgse derby tussen Kermt-Hasselt en KVSK United op een 2-2 gelijkspel.