Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Prince Philippe
KVSK United wint makkelijk
Niels Hendriks

Met in het achterhoofd dat de kloof met OHLeuven tot één punt kon verkleind worden, trokken de mannen van Luc Beyens zondag naar het duitstalig landsgedeelte om Kelmis partij te geven. De vierde in de stand werd vrij makkelijk met 1-4 achtergelaten.

Na het verlies van koploper Leuven de dag ervoor moest KVSK United wel profiteren door op het veld van Kelmis te gaan winnen. Deze opdracht viel echter niet mee voor de mannen van trainer Luc Beyens want de thuisploeg had dit seizoen thuis nog alles gewonnen en bivakeerde op de 4e plaats in de rangschikking.

United, met de vorig week geschorste Davy Heymans terug in de ploeg, ging de rust in met een 1-2 voorsprong. Kelmis scoorde via een strafschop na ene lichte fout van Frank Machiels. Direct na rust zocht de thuisploeg naar de gelijkmaker, maar gelukkig bleef deze uit. Daarna pakte United het heft terug in handen met nog twee doelpunten als gevolg. Al met al een schitterend resultaat en een mooie uitslag voor de Limburgers!