Bocholter VV
tieKVK Tienen
0-1
38' Kim Buvé
Datum: 06/11/2005 15:00
Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Damburgstadion
Tienen pakt periodetitel in Bocholt
Tienen pakt periodetitel in Bocholt
Foto: © SC

KVK Tienen mag zich de eerste periodekampioen noemen. De ploeg won met 0-1 op het veld van Bocholt VV en behoudt zo zijn twee punten voorsprong op Franc Borains.

Een wat slordig voetballend Tienen stuitte in de eerste helft op een gedreven thuisploeg. Schuermans toonde zich attent op een schot van Geert Thijs. Vrolix besloot naast na een mooie solo-actie. Aan de overzijde werkte Morhaye een voorzet van Geebelen nipt over. Kort voor de pauze kwam Tienen toch op voorsprong door een pegel van de mee opgerukte Kim Buvé. Geebelen was even later bij zelfs dicht bij een tweede Tiense treffer. Hij devieerde een voorzet van Vandevenne net naast. 

Na de koffie nam Tienen de wedstrijd resoluut in handen. De thuisploeg kon doelman Schuermans nooit meer in verlegenheid brengen. De Suikerjongens zorgden wel voor dreiging maar werkten slordig af. Smolders kon een knappe voorzet van de ingevallen Daniëls niet voorbij doelman Thijs duwen. Ook Daniëls kon niet voor de bevrijdende tweede treffer zorgen. Hij besloot op aangeven van Caushllari van dichtbij hoog over. Ondanks wat druk van de thuisploeg in de slotfase wijzigde de stand niet meer. Voor de talrijk meegereisde Tiense supporters meteen het signaal om een feestje te bouwen. KVK Tienen mag zich immers de verdiende eerste periodekampioen noemen.