Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stade de la Cite de l Oie
Visé moeizaam voorbij Tongeren (+ foto's)

In Derde Klasse B stond gisteren de wedstrijd tussen Visé en KSK Tongeren op het programma. Visé is goed op dreef de laatste weken, vorige week werd er zelfs gewonnen op het veld van titelkandidaat Olympique Charleroi. Tongeren daarentegen is veel minder bezig, er werd al vier keer op rij niet gewonnen en scoren blijkt een heel groot probleem te zijn. In een gesloten wedstrijd, waarin Visé Tongeren vooral het initiatief gaf, had de thuisploeg aan een vroeg doelpunt genoeg om de drie punten thuis te houden.

De thuisploeg begon fel, dit resulteerde al snel in een goede kans voor Maréchal. De speler zag zijn schot echter via de paal naast gaan. Hierna was er wel wat steriele druk van Visé, maar tot echte kansen leidde dit niet. In de 23ste minuut was het toch de thuisploeg die op voorsprong kwam. Maréchal werd volledig vrijgelaten in de grote rechthoek, deze keer faalde hij niet en maakte hij er verdiend 1-0 van. Na het doelpunt kwam Tongeren beter in de wedstrijd, kansen leverde dit echter niet op. In de slotseconden van de eerste helft kregen de bezoekers één goede kans, Rouvrois schoot een vrije trap hard voor doel, Vansteenberghe slaagde er niet in de bal in het lege doel te duwen.

Na rust was het eenrichtingsverkeer. Visé liet Tongeren gewillig komen en beperkte zich zelf tot een zeldzame counter. El Barham was kort na rust dichtbij de gelijkmaker, na een voorzet van Daerden kon de aanvaller helemaal alleen in koppen, zijn kopbal ging echter naast het doel. Na een uur spelen was er heel wat opschudding. El Barham en Diawara gingen met elkaar op de vuist, vooral El Barham kreeg enkele raken klappen te verwerken. Beide spelers werden beloond met een rode kaart. Hierna was er wel voortdurend druk van Tongeren, maar de kansen bleven schaars. Na 75 minuten spelen was de sterk spelende Geraerts dichtbij een doelpunt, zijn lob belandde echter op het dak van het doel. Vijf minuten voor tijd leken de bezoekers toch te krijgen waar ze recht op hadden, Daerden zette goed voor naar de ingevallen Nicolas, die de bal in één keer op de slof nam. De thuisdoelman hield zijn ploeg echter met een wereldsave overeind. Hierna kwam de zege van Visé niet meer in gevaar.

Visé springt over Tongeren in de rangschikking. Tongeren kon inmiddels vijf wedstrijden op rij niet winnen. Toch moet de prestatie van vanmiddag hoop geven. Visé is immers dé ploeg in vorm en de bezoekers moesten toch een groot deel van de wedstrijd niet onder doen.