Sporting Hasselt
tieKVK Tienen
Datum: 04/02/2006 20:00
Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stedelijk Sportstadion Hasselt
Nieuw puntenverlies voor Tienen
Nieuw puntenverlies voor Tienen
Foto: © SC

Koploper KVK Tienen stond afgelopen weekend voor de zware verplaatsing naar Kermt-Hasselt. Na het gelijkspel van vorige week thuis tegen UR Namur, was het belangrijk dat er opnieuw aangeknoopt kon worden met een overwinning. Dit bleek er uiteindelijk niet in te zitten, de Vlaams-Brabanders kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel en met deze uitslag mag het niet klagen.

De thuisploeg startte sterk op de wat hobbelige grasmat, al was de eerste grote kans voor Geebelen na knap voorbereidend werk van Da Silva. Aan de overzijde kon Braem na een hoekschop en wat geharrewar voor doel aan de tweede paal binnentikken: 1-0. 

Tienen nam gaandeweg de partij meer in handen. Net voor de pauze tekende Da Silva na samenspel met de ingevallen Morhaye voor de gelijkmaker. Na de koffie zakte het niveau van de partij door de vele slordigheden en het uitblijven van combinaties. Een schot van Junior op de paal na een vrije trap van Mamoun was nog het gevaarlijkste wapenfeit van de thuisploeg. De Suikerploeg deed niet beter. Een poging van Vangeel was te zwak om doelman Franssen te bedreigen.

In de slotminuut riep heel Kermt-Hasselt om een strafschop, maar de scheidsrechter zag geen fout in het truitje-trek van Hertoge. Het viel overigens te betwijfelen of de fout binnen het strafschopgebied werd gemaakt. 

Beide ploegen schieten niet veel op met het gelijkspel, al zullen beide ploegen wellicht niet ontevreden zijn. Tienen kon geen aanspraak maken op meer en voor de thuisploeg is een gelijkspel tegen de grootste titelkandidaat geen slecht resultaat.