Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Luminus Arena
Tongeren wint opnieuw

KSK Tongeren lijkt langzaamaan uit het dal te kruipen. De Limburgers wonnen gisteren voor de tweede keer op rij en krijgen hierdoor opnieuw aansluiting met de lage middenmoot. Montegnée werd gisteren het slachtoffer, de Luikenaars gingen met 1-0 onderuit.

Voor rust zagen we een sterk Tongeren aan het werk. De Eburonen namen vanaf de eerste minuut de wedstrijd in handen en Montegnée kon niet anders dan zich te beperken tot verdedigen. De eerste kans was voor Geraerts na twaalf minuten spelen, zijn kopbal ging net naast het doel. Tien minuten later kreeg diezelfde Geraerts de grootste kans van de wedstrijd, de middenvelder kwam alleen voor doelman Telemans, maar schoot naast het doel. Na een halfuur spelen ging Origi goed door op een lange bal, waardoor hij oog in oog kwam te staan met Telemans. Rappa was echter goed gevolgd en kon Origi net voldoende hinderen, zodat het schot van de aanvaller kracht miste om doel te treffen. Vijf minuten voor rust kreeg Tongeren toch wat het verdiende, na een knappe actie op het middenveld van Motmans werd Origi bereikt in het strafschopgebied. Deze legde goed af voor de sterk spelende Daerden die knap afwerkte: 1-0.

Na rust verwaterde de wedstrijd. Montegnée wou wel, maar kon niet. Tongeren kon wel, maar hoefde niet meer zo nodig. De bezoekers hadden veel balbezit, maar konden zelden of nooit dreigen. Eén keer was Montegnée dichtbij de gelijkmaker, Scholzen kwam na dom balverlies op het middenveld alleen voor doelman Bertjens, de hoek was echter te scherp waardoor Bertjens kon redden. In de slotfase was Tongeren nog enkele keren dichtbij de 2-0, El Barhan zag eerst zijn schot over de lat getikt worden door Telemans. Een minuut later kwam de ingevallen Cossalter alleen voor de bezoekende doelman, maar zijn schot was te zwak.

Tongeren pakt drie heel belangrijke punten in de degradatiestrijd. De voormalig titelkandidaat sluit door de overwinning opnieuw aan bij de lage middenmoot, bovendien hebben de Limburgers nog twee wedstrijden te goed. Montegnée blijft in de ruime middenmoot staan, maar moet wel blijven opletten, want het verschil tussen de middenmoot en de onderste regionen is klein.