Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stedelijk Sportstadion Hasselt
Zielloos Hasselt verliest opnieuw

In Derde Klasse B stond vanavond het duel tussen KSK Hasselt en Francs Borains op het programma. Het verschil tussen beide ploegen was voor de wedstrijd slechts één punt in het voordeel van de Walen.

De thuisploeg ging als een speer van start, al na 50 seconden verscheen Rutten alleen voor doelman Arib, maar de spits talmde te lang. De bezoekers namen de wedstrijd vervolgens in handen, na vijf minuten was Issankoy heel dichtbij de openingsgoal, maar de speler raakte niet voorbij doelman Maes. Vijf minuten later was het dan toch raak, Ouardi kon volledig vrijstaand de 0-1 binnen schieten. De thuisploeg reageerde weliswaar met een goede kans voor Rutten, maar kon op geen enkel moment zijn wil opleggen aan de tegenstander. Francs Borains controleerde de wedstrijd makkelijk en kwam meerdere keren dichtbij een tweede doelpunt. Dit kwam er uiteindelijk na een halfuur spelen, na een vlotte aanval op rechts kon Pottiez simpel binnen tikken: 0-2. Vlak voor rust kwam Hasselt dan toch opnieuw in de wedstrijd, Henderix werd goed diepgestuurd op links. De aanvaller twijfelde niet en schoot knap de 1-2 binnen. Francs Borains was even van slag en Hasselt kon via Henderix twee keer gevaarlijk dreigen, maar de speler was te overhaast in de afwerking, waardoor de kansen verloren gingen.

Wie dacht dat de thuisploeg zijn elan van de laatste vijf minuten voor rust verder zou zetten na rust kwam bedrogen uit. Het waren opnieuw de bezoekers die de wedstrijd in handen namen, dit resulteerde al heel snel in een derde doelpunt via Ouardi. Hasselt was volledig de kluts kwijt en in de 60ste minuut verloor de ver uitgekomen Hasselt-doelman Maes een duel om de bal met de doorgebroken Ouardi, die zijn derde van de avond simpel kon binnen tikken. Dit was het sein voor de bezoekers om zich terug te trekken. Toch kon Hasselt zelden iets doen met het balbezit, ook niet na de drie wissels van trainer Briers. Vlak voor tijd werd het via Beckers nog 2-4, maar de overwinning van Francs Borains kwam niet meer in het gedrang.

KSK Hasselt zakt steeds dieper weg in de rangschikking, de ploeg leed zijn zesde nederlaag in zeven wedstrijden en maakte een zielloze indruk. De Limburgers konden op geen enkel moment overtuigen en een niet eens zo sterk Francs Borains bleef makkelijk overeind. Na de overwinning van vorige week tegen Seraing, begint de ploeg met een zes op zes aan de tweede periode.