Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stade de la Cite de l Oie
Visé en Tongeren in evenwicht

In Derde Klasse B werd op zondagmiddag de derby tussen Visé en KSK Tongeren HM afgewerkt. Vooral voor de Luikenaars was de druk groot, de ploeg ging het seizoen van start als titelkandidaat en door de winst van Olympic Charleroi gisteren, was het verschil met de koploper opgelopen naar twaalf punten. Ook voor Tongeren was de wedstrijd van belang om geen voeling te verliezen met de top drie.

Op een zeer slecht en moeilijk bespeelbaar veld waren de eerste tien minuten voor de bezoekers uit Tongeren. De Limburgers namen de wedstrijd resoluut in handen en de eerste dreiging was er via Morhaye, zijn schot werd echter goed gepakt door Vercruysse. Langzaamaan nam de thuisploeg de wedstrijd steeds meer in handen, de bezoekers moesten gas terug nemen en het was Visé dat de wet ging dicteren. De bezoekende verdedigers kwamen meermaals in de problemen met de snelle Ngon en Mabwete. De Tongerse verdediging werd regelmatig uit verband gespeeld, maar de afwerking was iedere keer ondermaats. Tongeren deed na een halfuur spelen iets terug, na een goed uitgevoerde counter moest doelman Vercruysse een hard schot van Daerden in corner duwen. Vlak voor rust kwamen de bezoekers gevleid op voorsprong, na een mooie aanval via Coppens en Daerden verscheen Morhaye alleen voor Vercruysse. De aanvaller twijfelde niet en schoot de 0-1 simpel binnen.

Visé kwam na rust al snel op gelijke hoogte, het had hiervoor wel de hulp nodig van een flaterende Tongerse verdediging. Het begon met een slechte uittrap van Franssen, die vervolgens door meerdere stations slecht werd verwerkt. Mabwete nam het cadeautje met veel plezier aan en duwde de 1-1 in de netten. Toch kon Visé niet meer de dreiging van voor rust ontwikkelen. Tongeren kreeg stilaan opnieuw meer grip op de wedstrijd. Halverwege de tweede helft waren de bezoekers heel dichtbij een tweede doelpunt, na een perfect uitgevoerde counter kwam de bal terecht bij Morhaye. De aanvaller was echter te overhaast waardoor hij de bal niet goed raakte. De wedstrijd kabbelde naar het einde en geen van beide ploegen leek nog de neiging te hebben om voor de overwinning te gaan. In de blessuretijd gingen de drie punten bijna alsnog mee naar Tongeren, een voorzet van Heerens kon van dichtbij ingeschoten worden door de ingevallen Mellemans, maar Vercruysse ging goed plat en bezorgde zijn ploeg een punt.

Beide ploegen zullen met gemengde gevoelens op de wedstrijd terug kijken. Visé had, zeker voor rust, het betere van het spel, maar kwam wel op achterstand en kwam na rust meerdere keren goed weg. Tongeren kwam op een diefje op voorsprong, maar gaf deze dom weg en vergat hierna de wedstrijd alsnog in zijn voordeel te beslechten. Al bij al dus een billijk gelijkspel waar geen van beide ploegen veel mee opschiet.