Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stedelijk Sportstadion Hasselt
Hasselt simpel voorbij Luik

In Derde Klasse B stond vanavond de wedstrijd tussen KSK Hasselt en FC Luik op het programma. Het verschil tussen beide ploegen was voor de wedstrijd twee punten, de Limburgers behaalden er vier in hun eerste drie wedstrijden, de Luikenaars twee minder.

De wedstrijd kwam traag op gang, beide ploegen leden veelvuldig balverlies en de studieronde was duidelijk nog bezig toen de thuisploeg uit het niets de score opende. Doelman Golvoni werd volledig verrast toen een voorzet van Snyders aan de eerste paal binnen draaide. Een paar minuten later was het diezelfde Snyders die bijna de thuisploeg al vroeg op rozen zette, de verdediger kreeg de bal na een corner plots voor zijn voeten, maar hij was te verrast en besloot over. Hierna schakelde de thuisploeg over naar controlevoetbal, Luik kwam opnieuw iets meer in de wedstrijd, maar toonde zich aanvallend machteloos. De Hasseltse verdediging kwam geen moment onder druk te staan en de thuisploeg was voorlopig tevreden met de 1-0 stand.

In de 54ste minuut verdubbelde de thuisploeg de score. Een goede vrije trap van Henderix werd keurig binnen gekopt door Rutten: 2-0. De bezoekers waren aangeslagen en kwamen op geen enkel moment in de buurt van een aansluitingstreffer. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Hasselt een kwartier voor tijd de wedstrijd helemaal op slot deed: Henderix was op links veel sneller dan zijn tegenstander, hij zette goed voor op Sroka, die de bal maar voor het binnen tikken had: 3-0. Nadien was er vooral naast het veld nog iets te beleven toen Luikse supporters de vlaggen van de Hasseltse spionkop probeerden af te nemen, wat leidde tot een tussenkomst van de politie.

KSK Hasselt doet een goede zaak in de rangschikking en nestelt zich in de subtop. FC Luik wacht nog altijd op zijn eerste overwinning en moet stilaan gaan opletten dat het niet in moeilijke papieren terecht komt.