Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade Communal de Bielmont
Verviers maatje te klein voor Tongeren

In Derde Klasse B stond vanmiddag het duel tussen CS Verviers en KSK Tongeren HM op het programma. Beide ploegen behaalden vorige week hun eerste overwinning en begonnen met vertrouwen aan de wedstrijd.

In een open en genietbare wedstrijd begonnen de bezoekers uit Tongeren het beste. Na zes minuten was de eerste gevaarlijke aanval onmiddellijk een doelpunt. Coppens werd diepgestuurd op rechts, de middenvelder zette goed voor op Morhaye, die de bal maar voor het binnen tikken had: 0-1.

Net op het moment dat de thuisploeg wat beter in de wedstrijd leek te komen sloeg Tongeren opnieuw hard toe, deze keer echter zonder blijvende schade voor Verviers. In één minuut kregen de bezoekers maar liefst drie grote kansen op een tweede doelpunt. Eerst besloot Basiakos op de buitenkant van de paal, in de daaropvolgende aanval werd Daerden diepgestuurd op links. De flankspeler zette goed voor naar Morhaye die in identiek dezelfde situatie terecht kwam als bij zijn eerste doelpunt. Deze keer kon doelman Jacquemin wel redden in corner. Deze leverde opnieuw een grote kans op, Vansteenberghe zag zijn kopbal echter centimeters naast het doel gaan.

De reactie van de thuisploeg bleef niet uit. Twee minuten later had Tongeren-doelman Franssen de hulp van de lat nodig om een kopbal van Limbourg in hoekschop te verwerken. Vlak voor rust leek de thuisploeg dan toch op gelijke hoogte te komen. Franssen verkeek zich op een vrije trap en ging onder de bal door, Vansteenberghe stond echter op de lijn om de bal weg te werken.

De thuisploeg kwam gretig uit de kleedkamers. Crits was sneller dan Vanbeuren, maar besloot naast het doel. In de 51ste minuut leek de thuisploeg dan toch op gelijke hoogte te komen. Hossay had een overtreding nodig om Crits af te stoppen binnen het strafschopgebied. Doelman Jacquemin nam zijn verantwoordelijkheid en overbrugde het hele veld om de strafschop te nemen. Dit bleek hem en Verviers uiteindelijk fataal te worden. Franssen koos de goede hoek en schoot de bal zo snel mogelijk terug in het veld. Via wat geharrewar kwam de bal terecht bij Morhaye, die de bal vanop 40 meter in het lege doel schoot: 0-2. In de 71ste minuut was Tongeren dichtbij de 0-3, de ingevallen Slechten legde af voor Coppens die de bal staalhard tegen de onderkant van de lat joeg.

In het slotkwartier verhoogde de thuisploeg de druk en kwam het nog enkele keren dichtbij de aansluitingstreffer. Zo moest Leenders een bal van de lijn halen en ook Franssen moest een paar keer alles uit de kast halen om een tegendoelpunt te voorkomen. De 0-2 stand bleef echter op het bord staan.

KSK Tongeren HM nestelt zich in de top van het klassement, het heeft één punt achterstand op de twee koplopers Olympic Charleroi en Sprimont. Volgende week gaan de Eburonen op bezoek bij Sprimont. CS Verviers behoudt zijn plaats in de middenmoot.