Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade du Pairay
Eerste overwinning voor FC Luik
J. S.

In Derde Klasse B werd vanmiddag de derby tussen FC Luik en KSK Tongeren HM afgewerkt. De bezoekers uit Limburg reisden met vertrouwen af naar het Luikse, de ploeg verloor nog maar één keer en stond op een mooie derde plaats. De thuisploeg stond er veel minder goed voor, de ploeg won nog geen enkele keer en was terug te vinden op een magere vijftiende plaats.

In een doodsaaie eerste helft waren er slechts twee momenten van opwinding. Na tien minuten kwamen de bezoekers dichtbij een openingsdoelpunt, thuisdoelman Govoni moest een vrije trap van Coppens uit de winkelhaak halen. Hierna waren er wel een paar kleine kansjes voor onder andere Basiakos, Mellemans en Daerden, maar veel gevaar leverde dit niet op. Vlak voor rust leed Tongeren slordig balverlies op het middenveld, Caprasse verscheen alleen voor doelman Franssen, die de speler al dan niet foutief neerhaalde binnen de grote rechthoek. Iedereen verwachtte een rode kaart + strafschop, maar scheidsrechter Stas zag het anders en bestrafte de speler met geel voor een schwalbe.

Na rust kwam de thuisploeg gedreven uit de kleedkamers. Het resultaat hiervan bleef niet lang uit. In één dolle minuut deed Luik de wedstrijd op slot: in de 51ste minuut zorgde Ramirez na zwak verdedigen van de Tongerse defensie voor de 1-0. Nog geen minuut later profiteerde Zappia van balverlies in de bezoekende verdediging: 2-0. Toch kwam Tongeren opnieuw in de wedstrijd, een voorzet van Hossay verraste iedereen, inclusief doelman Govoni, waardoor er opnieuw sprake was van een wedstrijd. Hierna probeerde Tongeren wel, maar de Luikse defensie kwam op geen enkel moment in de problemen. In de slotminuut was het Nizet die voor de bevrijding zorgde door er 3-1 van te maken.

FC Luik won verdiend en kan opnieuw met wat meer vertrouwen naar boven kijken. De ploeg maakte geen indruk, maar met een grote vechtlust en een sterke organisatie kwam het nooit in de problemen tegen een mak Tongeren, dat op geen enkel moment liet zien waarom het op de derde plaats stond.