Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Jos Van Wellenstadion
Cappellen biedt stevig weerwerk tegen titelkandidaat
Rombaux Gunther

FC Cappellen ging zondagmiddag onderuit tegen KV Turnhout. Ondanks de nederlaag toonde Cappellen zich tijdens het grootste deel van de wedstrijd de evenknie van één van de titelkandidaten.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de thuisclub. Na amper 57 seconden opende Ven via een knappe vrije trap de score. Toch liet Cappellen deze vroege treffer niet aan zijn hartje komen. Even later trof Allachi namelijk de dwarsligger met een knappe uithaal. Enkele minuten later was het opnieuw Cappellen dat voor gevaar zorgde. Na een hoekschop van Chergui besloot Bouyfoulktine voorlangs. Aan de overzijde had doelman Ferket een goede reflex in huis op een poging van Ven. Halfweg de eerste helft bracht Djamba-Shango de bordjes in evenwicht. Met een omhaal bracht deze de bal voor doel waar Allachi de bal met het hoofd in doel verlengde. Cappellen ging door op zijn elan en dreigde nog via Dekkers en Bouyfoulktine maar deze kenden geen succes. Ook claimde de thuisclub nog een strafschop na een duwfout maar scheidsrechter Snoeck ging er niet op in.

Meteen na de rust ging Chergui op avontuur. In de zestien werd deze echter onderuit gehaald maar andermaal verzuimde de man in het zwart om de bal op de stip te leggen. Uitstel is echter geen afstel en even later ging de bal toch op de stip maar dan wel op een heel ongelukkige manier. Djamba-Shango kreeg de bal op de hand geschoten en de bal ging zowaar op de stip. Ven nam het geschenk in dank aan en bracht Turnhout op een 1-2 voorsprong. Van Bakel kreeg in deze fase een tweede gele kaart en Cappellen moest met tien verder. De thuisclub was even van slag en daar wist Turnhout van te profiteren. Develer mocht alleen richting doel gaan en gaf doelman Ferket het nakijken. In het slotoffensief van Cappellen kopte Allachi nog de aansluitingstreffer binnen maar het was opnieuw Develer die voor de thuisclub het licht uitdeed met zijn tweede van de middag.