rcmRC Mechelen
rupRupel Boom
Datum: 31/01/2009 20:00
Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Oscar Vankesbeeckstadion
RC Mechelen dwingt op de valreep gelijkspel af
Rombaux Gunther
| 0 reacties
RC Mechelen dwingt op de valreep gelijkspel af

RC Mechelen is er zaterdagavond op de valreep in geslaagd een gelijkspel af te dwingen tegen Rupel Boom. Voor de bezoekers uit Boom duurde de partij twee minuten te lang.

Het werd in het Oscar Vankesbeeckstadion een wat ongewone topper. Beide clubs hadden immers heel wat moeite om het evenwicht te behouden op een hard bevroren en gladde grasmat. De bezoekers uit Boom hadden aanvankelijk de betere kansen in de eerste periode maar doelman Clepkens gaf echter geen krimp. Ook aan de overzijde toonde doelman Vervoort zich de betere op enkele pogingen van de thuisploeg.

Na de rust kwam de partij wat beter op gang met Mechelen dat het laken meer naar zich toe trok. Toch gaf de Boomse goalie zich niet zo vlug gewonnen en hield hij de brilscore nog even op het bord. Boom herstelde naarmate de wedstrijd vorderde het evenwicht en al vrij snel resulteerde zich dit in een voorsprong. Na een snelle aanval via de rechterflank belandde de bal bij Davy De Smedt die doelman Clepkens te grazen nam met een gekruist schot. Via een Mechels been verzeilde de bal in doel. Mechelen gaf zich echter nog niet gewonnen en bleef jagen op de gelijkmaker die er uiteindelijk toch nog viel. Twee minuten in blessuretijd kon Olivier Claessens een vrijschop in doel verlengen.

Zo eindigde de topper op een billijk gelijkspel na een wedstrijd die mits betere weersomstandigheden een iets anders wedstrijdverloop zou gekend hebben. Al bij al toonden de bezoekers zich tevreden met het verhoopte gelijkspel, al zorgde de late gelijkmaker voor een lichte wrange nasmaak.