rupRupel Boom
wezWezet
Datum: 26/10/2008 15:00
Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Jan Moons bezorgt Wezet de zege
Rombaux Gunther
| 0 reacties
Jan Moons bezorgt Wezet de zege

Rupel Boom is er niet in geslaagd om leider Wezet punten afhandig te maken. De bezoekers wijzen hun doelman Jan Moons aan als de man die hen recht hield en zo de winst veilig stelde.

De bezoekers uit Wezet toonden zich technisch de betere met een grote snelheid van uitvoering. Toch vertaalde dit gegeven zich niet meteen in kansen voor de bezoekers. Het was daarentegen Boom dat voor de eerste dreiging zorgde. De diep gestuurde Carlier zag zijn poging gestopt door doelman Jan Moons. Wezet wachtte geduldig zijn kans af en trok pas halfweg de eerste periode ten aanval. El Alaoui werd het straatje ingestuurd en werkte beheerst af, meteen was de 0-1 een feit. Rupel Boom liet zich echter niet van de wijs brengen en leverde meteen een tegenprestatie af. Het knap schot van Van Der Westerlaken werd nog net in hoekschop gewerkt door doelman Moons. Op die hoekschop schudde de doelman opnieuw een knappe reflex uit de mouwen, dit op een harde kopbal van Senne Willems.

Ook na de pauze bleef Rupel Boom de gevaarlijkste ploeg. Al vrij snel lieten de Steenbakkers het eerste gevaar optekenen na de rust. Verroken bracht de bal laag voor doel waar Carlier net iets tekort kwam om de gelijkmaker binnen te schuiven. Voor Wezet was het nu even alle hens aan dek. Boom bleef doelman Moons onder druk zetten via pogingen van Van Der Westerlaken  en Verroken. Tot grote spijt van de thuisaanhang bleek de ex-eersteklasse doelman in een geweldige superdag te verkeren. Toch hing de gelijkmaker in de lucht en deze stond ei zo na op het scorebord. Een gekraakt schot van Carlier werd door Magerman in doel geduwd en deed het stadion ontploffen. Het feestje ging echter niet door want de grensrechter stond met de vlag te zwaaien voor buitenspel. Maar met nog 12 minuten op de klok viel in plaats van de gelijkmaker echter een tweede doelpunt voor de bezoekers. Op tegenaanval van Wezet werd het leer in doel geknald door topschutter Harbaoui. Boom probeerde nog om alsnog de achterstand om te buigen maar de veer leek gebroken. In de slotseconden werd zelfs nog een derde tegendoelpunt van de lijn gekeerd.

Wezet behaalde dus een 0-2 zege mede door een sterk keepende Jan Moons en door de twee kansen aan 100% af te werken.