Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stadspark Turnhout
Turnhout neemt de leiding
Rombaux Gunther

KV Turnhout behaalde zaterdagavond een verdiende overwinning in zijn negende wedstrijd van het seizoen. Ondanks de 2-0 winst werd het geduld van de aanwezigen lang op de proef gesteld. Beide doelpunten vielen immers na meer dan een uur spelen.

Beide clubs kregen in de aanvangsfase een mogelijkheid. Turnhout liet zich als eerste opmerken in deze partij via een voorzet van De Schutter waarop Noyen net een paar centimeter te kort kwam om af te werken. Aan de overkant stelde Pauletti doelman Horsten meteen op de proef via een afstandsschot. De thuisgoalie bracht redding met de vuisten. Turnhout trok even later opnieuw richting doel en op voorzet van Rinaldi nam Janssens de bal in één tijd op de slof. Via een verdediger verdween de bal in hoekschop. Even later lukte Ven de openingsgoal, tenminste zo dacht iedereen behalve scheidsrechter Loeman. De man in het zwart oordeelde dat er voorafgaand handspel mee gemoeid was en keurde de goal al dan niet terecht af. Ook Hamoir liet zich niet onbetuigd en kwam ei zo na op voorsprong. Piron zag zijn kopbal echter nog net van de lijn gekeerd door Janssens. Turnhout kreeg voor rust nog twee mogelijkheden maar telkens stond doelman Berger op de goede plek om zijn club overeind te houden.

Na de rust hetzelfde spelbeeld in het Stadspark. Turnhout ging op zoek naar de drie punten en probeerde voor dreiging te zorgen. Toch moest het vizier nog scherp gesteld worden want de pogingen van Ven en Proost verdwenen ver naast en over. Rond het uur zagen de supporters een raar standje op het veld met een betwistbare rol voor de scheidsrechter. Tom Proost kreeg een duw in de rug waarop de nummer 18 onvrijwillig de bal met de bovenarm raakte. Scheidsrechter Loeman gaf geel en ontdekte bij nazicht van zijn boekhouding dat dit de tweede gele kaart betekende voor de KV-speler. Meteen diende Proost het veld te verlaten na een dubbele gele kaart. Toch liet Turnhout de moed niet zakken. Trainer Desaeyere bracht met Develer voor Ven een frisse kracht in en dit bleek meteen een gouden zet te zijn. Bij het eerste balcontact van Develer bracht deze met een kopbal na een hoekschop zijn club op voorsprong. Hamoir leek wat aangeslagen en de Binken kregen daarop nog kansen om de score te verdubbelen. Noyen zag tot zijn grote spijt zijn vrijschop uit de linkerbenedenhoek geranseld door doelman Berger. In de slotminuut was het echter wel een tweede keer raak. Develer werd gelanceerd en besloot meteen op doel. Het schot spatte uiteen op de paal maar de goedgevolgde Noyen knalde de rebound tegen de netten. Turnhout kwam in blessuretijd zelfs nog dicht bij een derde treffer maar opnieuw stond de paal in de weg, dit op een poging van Boeckx.

Door deze winst behoudt Turnhout nog steeds uitzicht op de eerste periodetitel. De druk ligt alvast bij Wezet dat vandaag zijn wedstrijd afwerkt op het veld van Rupel Boom. De Luikenaars moeten winnen om de leidersplaats opnieuw over te nemen.