Stadion: Gemeentelijk Sportstadion
KV Oostende doet geweldige zaak in strijd om het behoud terwijl Patro Eisden rechtstreekse promotie kan vergeten
Brandon Morren vanuit Patrostadion
| 9 reacties

KV Oostende heeft zondagavond met 2-3 gewonnen op het veld van Patro Eisden Maasmechelen. De Kustboys doen zo een geweldige zaak in de strijd om het behoud.

Zondagavond mocht Patro Eisden Maasmechelen het thuis opnemen tegen KV Oostende. Voor beide ploegen staat er nog heel wat op het spel, een belangrijk duel dus.

De eerste helft begon meteen goed. KV Oostende kreeg een strafschop na acht minuten, maar Dewaele trapte zwak op doelman Heekeren. De bezoekers begonnen goed, maar Patro begon meer en meer in de wedstrijd te komen.

Kort na het kwartier kon Bammens toch nog voor de 0-1. Nog geen tien minuten volgde de 1-1. Na een vrije trap frummelden Berte en Basila het leer over de doellijn.

KV Oostende draait scheve situatie helemaal om

Vlak na het halfuur werd er achteraan flink geknoeid bij Patro. Een lang bal kan niet worden weggewerkt, en plots was Berte alleen door op doel. Hij legt af waarna Atanga rustig binnen kon trappen

De thuisploeg kwam stevig uit de kleedkamers. De troepen van Stijn Stijnen creëerden kans na kans, maar de bal wou er maar niet ingaan.

KVO kroop enorm zwaar achteruit, maar kon af en toe ook ontsnappen. Zij morsten al even hard met de kansen als de thuisploeg.

Uiteindelijk kreeg KV Oostende nog een tweede strafschop. Deze keer zette D'Arpino zich achter de bal en hij miste niet.

In de extra tijd kreeg Patro dan toch nog een levenslijn. Sigurdarrson maakte er 2-3 van. Vlak voor het einde van de wedstrijd wilde de thuisploeg nog een strafschop voor hands, maar die kwam er niet. 2-3 eindstand.

KVO heeft alles nog in eigen handen, Patro Eisden kan niet meer rechtstreeks promoveren

Door deze overwinning doet KV Oostende een geweldige zaak in de strijd om het behoud. Seraing dat eerder op de dag won, staat nu weer voorlaatste met 28. De Kustboys hebben alles nog in eigen handen en tellen een puntje meer. Het zal dus allemaal op de laatste speeldag beslist worden.

Patro Eisden laat de kans liggen om naar de derde plaats in het klassement te klimmen. De Limburgers blijven op de zesde plaats staan met 48 punten en zien zo hun laatste kans op een rechtstreekse promotie uiteen spatten.