Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Dender verliest en degradeert
Fabian Morren

Voor Dender is het avontuur in eerste klasse voorlopig afgelopen. Dender verloor overigens met 2-1 bij Lierse.

Dender had nog een kansje op het behoud, maar dan moest het wel zeker winnen bij Lierse. De thuisploeg begon overigens met een veredeld B-elftal. Toch lag Lierse niet onder tegen Dender. De Pallieters kregen ook kansen, maar Samir besloot kort voor de rust op de paal.

De eerste helft was niet echt genietbaar. De kansen waren te schaars en het tempo lag te laag. Dender leek er ook niet echt meer in te geloven. Nochtans stond het in het begin van de tweede helft bij Roeselare - Antwerp 1-1.

In de eerste minuut van de tweede helft klom Lierse echter op voorsprong. Nedzipi maakte de opdracht van Dender bijna onmogelijk. Vooral omdat de bezoekers halverwege de tweede helft met tien verder moesten na de rode kaart voor Steven Jacobs.

Dender slaagde er niet meer in om nog langszij te komen. In de slotfase maakte Abdel Wahed, op aangeven van Wisdom, er nog 2-0 van. Daan De Pever kon wel nog milderen, maar verder kwam Dender niet.