Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen slaat Eupen uit race om eerste klasse

Bergen heeft gedaan wat het moest om in de running te blijven voor promotie naar eerste klasse. Eupen liet het weeral afweten en mag een kruis maken over een verlengd verblijf in eerste klasse.

De wedstrijd begon evenwichtig, maar Bergen was duidelijk de gevaarlijkste ploeg via Perbet. De Draken hadden wel de nodige moeite met Chavarria, die constant op de loer lag. De eerste echte grote kans was wel onmiddellijk een doelpunt. Zola legde de bal terug naar de penaltystip en daar stond N'Diaye te wachten om binnen te schieten.

Eupen speelde te steriel en Bergen zat in een zetel. Naar hartelust counteren, het geliefde spel van Bergen met een aartsgevaarlijke spits als Jeremy Perbet. En die bewees zijn status nogmaals. Zola had nog maar eens een fantastische actie in huis en Perbet maakte het met een opwippertje even mooi af. 2-0 net voor rust en de boeken mochten al dicht voor Eupen.

De tweede helft was veelal een maat voor niets. Eupen kon zich niet echt meer doorzetten door een gebrek aan creativiteit en bij Bergen hoefde het allemaal niet meer. Al kon de doorgebroken Perbet wel nog eens de dwarsligger treffen.

Maar ineens toch nog spanning in een wedstrijd die in de tweede helft niets te bieden had. Invaller Andrade scoorde en met nog een klein kwartier op de klok was alles nog mogelijk, maar Perbet maakte in de slotfase een einde aan de Eupense hoop. Bergen hield echter stand en mag zo nog hopen op promotie, Eupen heeft die luxe niet meer.