Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Het Kuipje
Cercle is bijna zeker van het behoud, Westerlo wint voor het eerst
Frank Deckers

Cercle Brugge is zo goed als zeker van het behoud. De Vereniging won opnieuw van White Star Woluwe, deze keer met 1-4. Moeskroen-Peruwelz heeft met 3-1 verloren van Westerlo.

Cercle Brugge staat nu al zes punten voor op Moeskroen en dat met nog maar twee wedstrijden te gaan. White Star woluwe kon alweer geen potten breken tegen Cercle Brugge. Na negen minuten bracht Bakenga zijn ploeg al op voorsprong. Nog geen tien minuten later was het opnieuw raak, deze keer kon Smolders zijn doelpuntje meepikken.

Platteuw pakte na 24 minuten een rode kaart waarna het zeker een makkelijke namiddag ging worden voor Cercle Brugge. Toch was het WS Woluwe dat de aansluitingstreffer kon scoren, Yilmaz tikte de 1-2 binnen.

Vlak voor de pauze zorgde Boi echter voor de geruststellende 1-3. Bakenga kon na de rust de match helemaal afmaken met zijn tweede van de wedstrijd.

Westerlo - Moeskroen-Peruwelz

Moeskroen moest winnen als ze nog een kans wilden maken op de promotie. Het begin van de match was zenuwachtig. Beide ploegen probeerden wel, maar een goal viel er niet. Het was wachten tot minuut dertig vooraleer een kans werd afgemaakt.

Vandenbergh kon de thuisploeg op voorsprong brengen met zijn zevende van het seizoen. Vlak voor tijd zette Owusu Westerlo op rozen. De thuisploeg had voor de eerste keer uitzicht op winst in de eindronde.

Na een uur spelen kon Seoudi de aansluitingstreffer maken. Westerlo begon te vrezen voor de gelijkmaker, maar het was opnieuw Owusu die de thuisploeg geruststelde met zijn tweede van de middag. Westerlo wint voor het eerste tijdens deze eindronde, waardoor Cercle Brugge bijna zeker is van het behoud.