Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jan Breydel
Cercle Brugge verzekert zich van het behoud
Frank Deckers

Cercle Brugge is dit seizoen door het oog van de naald gekropen. De Vereniging verloor met 1-2-cijfers tegen Moeskroen-Peruwelz. Cercle kan met nog één wedstrijd te gaan niet meer worden bijgehaald.

Cercle Brugge moest niet te zwaar verliezen om zeker te zijn van het behoud. Na 24 minuten sloeg het noodlot echter al toe. Moeskroen kwam op voorsprong via Badri. Beide ploegen kregen voor de rust nog enkele kansen, maar geen enkele bal ging in het doel.

Moeskroen kreeg vroeg in de tweede helft het deksel op de neus. Tim Smolders bewees zijn waarde met een belangrijk doelpunt. De moed zonk bij Moeskroen in de schoenen. Ze moesten nog enkele keren scoren om een kans te maken, maar dat lukte niet meer. Cercle Brugge verloor de wedstrijd toch nog op het einde. Ruiz kon de 1-2 nog tegen de netten werken.

Cercle Brugge is dit seizoen door het oog van de naald gekropen. De ploeg van Lorenzo Staelens sloot de reguliere competitie af op de laatste plaats, maar wist zich nog te redden van rechtstreekse degradatie door Beerschot uit te schakelen in play-off III.

In de eindronde staat er geen maat op Cercle. De vereniging heeft tot nu toe al vier van de vijf wedstrijden gewonnen. Bovendien speelden ze tussen de wedstrijden door nog de finale van de Beker van België.

WS Woluwe-Westerlo

Westerlo is een goed tweede deel van de eindronde aan het spelen. Ondanks dat de ploeg van Dennis van wijk geen kans meer maakte op de promotie won het toch overtuigend tegen White Star Woluwe. Het werd uiteindelijk 0-2. Na ruim veertig minuten viel de eerste goal. Kevin Vanderbergh kon de bal net voor de rust tegen de netten werken. Twintig minuten voor het einde maakte Van Belle er nog 0-2 van.