Opwijk
KRC Harelbeke
Datum: 04/11/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk houdt de punten thuis
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk houdt de punten thuis
Foto: © SC

In de eerste competitieweken had Opwijk aanpassingsproblemen aan reeks A en werden er onverdiend punten verloren. Voor de tweede week op rij mogen ze echter niet morren over het resultaat.
 
De thuisploeg begon niet onaardig aan de wedstrijd met twee kansen binnen de eerste drie minuten. Eerst bediende Dimitri De Buyser de opgerukte Wim De Boeck. Zijn schot vanop 20 meter ging voorlangs. Een minuut later een voorzet van Kamal Boujemaoui op Gregory Capidis. Deze draaide zich mooi vrij, maar zag zijn schot gepareerd door de 16-jarige (jawel!) Sören Dutoit, die een heel goede wedstrijd keepte. Op de 10de minuut draaide Abdel Sbaaiti zich vrij in het strafschopgebied, maar hij leverde een te zwak schot af om Dutoit echt te verontrusten. En dan vonden de thuisspelers blijkbaar dat ze genoeg gedaan hadden en lieten ze de bezoekers langzaamaan in de wedstrijd komen. Het dient gezegd dat Harelbeke altijd voor de voetballende uitweg zocht en nooit zijn toevlucht zocht in lange ballen. Het is dan ook jammer dat deze ploeg onder zijn waarde staat gerangschikt. Toch slaagde Opwijk er in om op voorsprong te komen. In de 27ste minuut kwam Capidis vrij voor doel, maar Dutoit haalde weer een van zijn vele mooie reacties boven. Terwijl we deze spelfase nog aan het opschrijven waren, zette Boujemaoui voor van op links naar diezelfde Capidis, die de score opende. Dit was slechts een korte opflakkering, want voor de rest viel er weinig te beleven. Gelukkig waren de bezoekers niet al te gevaarlijk. We noteerden alleen in de 43ste minuut een schot van Tom Claerbout recht op Dimitri Haverals, die de gekwetste Gunter Magits voortreffelijk verving.
 
In het begin van de tweede helft kwam Harelbeke nog nadrukkelijker in de wedstrijd. In de 49ste minuut was er een formidabele save van Haverals nodig om Kurt Delaere van de gelijkmaker te houden. Maar de bezoekers, voetballend uitstekend, kwamen wel telkens wat te kort om veel kansen te creëren. Een goed kwartier voor tijd kwam de ingevallen Kalu Koffi vrij voor doel, Dutoit verpinkte niet. Maar ook Haverals had de handen vol op weer een schot van Delaere. In de 84ste minuut kwamen de bezoekers met tien te staan als Niels Verhelst voor de tweede keer tegen geel aankeek. Daarna kreeg Opwijk nog verschillende kansen om de bezoekers een zwaardere nederlaag aan te smeren, maar telkens werd er gefaald. Al zat die sakkerse Dutoit daar wel voor een deel tussen. Zo was er een prima actie van Koffi op links in de 88ste minuut. Hij zette uitgemeten voor op het hoofd van Sbaaiti, maar Dutoit pareerde de kopbal. Sbaaiti kreeg de bal opnieuw, Dutoit verslaan lukte hem evenwel niet. De scheidsrechter liet maar eventjes vijf minuten overspelen, doch er werd niet meer gescoord.
KSK Opwijk: Haverals, Buelens, De Boeck, Sbaaiti, De Groeve (87’ Tackaert), Capidis (85’ Camara), De Greve, Boujemaoui, Pannecoucke, Gheeraert en De Buyser (65’ Koffi).
SWI Harelbeke: Dutoit, Verhelst, Samuel, Claerbout, Taillieu, Ladon, Delaere, Viaene (69’ Noppe), Verfaille (76’ Vanthuyne), Remadna en Devos.
Doelpunt: 27’ Capidis (1-0)
Gele kaarten: 54’ Taillieu, 81’ Devos en Samuel
Rode kaart: 84’ Verhelst (2x geel)