Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stedelijk Sportstadion Izegem
Opwijk wint nu ook bij Izegem
Gentil Dossche

Na een aarzelende start slaagde Opwijk er via een uitstekende tweede helft in om de Izegemse klip met bravoure te omzeilen. De opmars in de rangschikking gaat na een mooie 13 op 15 gestaag door. Opwijk staat nu al vierde in de stand. Dat belooft voor de (vervroegde) uitwedstrijd op leider Oostende binnen twee weken.

Het eerste halfuur was wel duidelijk voor de thuisploeg, al versierden de bezoekers de eerste kans. Latere uitblinker Kamal Boujemaoui werd net voor het strafschopgebied neergelegd. Dimitri De Buyser nam de vrijschop voor zijn rekening en Fabrice Vervacke moest gedegen uit zijn pijp komen. Vier minuten later de eerste kans voor de thuisploeg. Na hoekschop kwam de bal bij Bruno Debo die naar doel trapte. Dimitri Haverals had geen schijn van kans, maar Michael De Greve kom het schot op de lijn weren. Net voor het kwartier kwam Tom Coghe vrij voor doel op rechts. Haverals bleef secuur de bal pakken. Twee minuten later was er een vrije trap op rechts voor Izegem. Frederic Seynhaeve borstelde het leder voor doel, niemand raakte de bal aan en via de verste paal botste die weer het veld in. In de 18de minuut kreeg de thuisploeg de voorsprong aangeboden op een gouden schaaltje. Bart Pannecoucke bracht De Greve in moeilijkheden door een laterale pass naar het centrum te geven. Coghe snoepte de bal af, maar Haverals kon zijn schot afweren. Het leder belandde in de voeten van Otte en die bracht de thuisploeg 1-0 voor. Nadien werden er geen kansen meer gecreëerd en kwamen de bezoekers langzaamaan in de wedstrijd. Dit leidde 8 minuten voor de koffie tot een prima actie van De Buyser. Met een enig mooi banaanschot in de verste hoek bracht hij Opwijk op gelijke hoogte.
In de tweede helft overvleugelde Opwijk de thuisploeg compleet. Al waren het de thuisspelers die het eerst gevaarlijk waren in de 47ste minuut. Bij een vrije trap kopte Coghe naar doel en er was een zeer goede Haverals nodig de netten schoon te houden. Even voor het uur een van die fantastische acties waar Boujemaoui het patent op heeft. Hij rolde de Izegemse verdediging in het strafschopgebied op en trapte de bal schuin door het doel. DOOR het doel, want de bal rolde doodleuk tot bijna aan de hoekschopvlag. Hierdoor hadden de meeste meegereisde Opwijksupporters ook niet onmiddellijk door dat hun ploeg op voorsprong was gekomen en juichten zij met vertraging. Op tegenaanval was er een geniale pass van De Boeck naar de vrijstaande Boujemaoui en die nette zijn tweede van de dag. Opwijk bleef de gevaarlijkste ploeg en Izegem had geluk dat Sven Gheeraert net niet bij een voorzet kon van Boujemaoui. Toch kon de thuisploeg nog een keer de illusie wekken langszij te kunnen komen. Jimmy De Groeve kreeg bij een duel in het strafschopgebied de bal ongelukkig op de arm en de scheidsrechter wees terecht naar de stip. Otte liet de kans niet liggen en zette de elfmeter om. In de 82ste minuut nam het Opwijkse koningsduo alle twijfels weg. De Boeck bracht aan, Boujemaoui bracht zijn aantal treffers op drie. Na de wedstrijd vond thuisspeler Glenn Labie het bij het verlaten van het veld nodig om de scheidsrechter mondeling aan te vallen. Met succes, want hij kreeg een rode kaart cadeau.
KSK Opwijk: Haverals, Buelens, De Boeck, Sbaaiti, De Groeve, Capidis (82’ Koffi), De Greve, Boujemaoui (83’ De Coninck), Pannecoucke, Gheeraert en De Buyser (89’ Tackaert).
Doelpunten: 18’ Otte (1-0), 37’ De Buyser (1-1), 57’ en 67’ Boujemaoui (1-2 en 1-3), 74’ Otte (2-3) en 82’ Boujemaoui (2-4)