Meldert
Appelterre-Eichem
Datum: 11/11/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Meldert verliest dure punten aan Appelterre
Gentil Dossche
| 0 reacties
Meldert verliest dure punten aan Appelterre
Foto: © SC

In een wedstrijd waarin het twee gezichten toonde, heeft Verbroedering Meldert tegen E. Appelterre een ongelegen nederlaag opgelopen. De geelgroenen bakten er voor de pauze niets van. Na de koffie herpakten de troepen van trainer Joly zich. Maar een flinke dosis pech hield hen van puntenwinst.
 
Appelterre nam tijdens de eerste periode de touwtjes in handen. Toch kreeg de thuisploeg langs Hindricx en De Leu in de aanvangsfase uitstekende mogelijkheden voor een vroege voorsprong. Het doelpunt viel echter aan de overzijde. De Neef vloerde met een ongelukkige terugspeelbal zijn eigen keeper. Direct daarop hield Aerts Turk van de gelijkmaker. De lucht werd nog donkerder voor de gastheren. De Valck hield met de hulp van de lat Matungina van een tweede treffer, maar was kansloos toen Yasar uit de daaropvolgende hoekschop vernietigend uithaalde. Gaandeweg wettigden de bezoekers hun voorsprong. De Valck had moeite met een net voor hem botsende vrije trap van Van Den Brande. Nog voor de pauze kreeg Verbroedering een unieke kans op de aansluitingstreffer. Wellens zag na een door Tresignie getrapte hoekschop zijn kopbal door Tsekouras van de lijn gehaald. 
Meldert tapte na de kampwisseling uit een ander vaatje. Ahmet Turk zorgde met zijn vierde treffer in drie weken tijd voor de snelle aansluitingstreffer. Verbroedering ging op zijn elan verder en bleef de tabaksplanters onder druk zetten. Een kopbal van Coenen spatte uiteen op de lat. Afstandschoten van De Pauw en Van Nyvel misten de goede richting. Op inzenden van De Pauw trof Turk de paal. Een bevrijdende derde treffer van De Meyer maakte een einde aan de plaatselijke hoop. De thuisploeg streed nog met de moed der wanhoop. Aerts had veel moeite met schoten van De Pré en Van Nyvel.
 
VB MELDERT: De Valck, Coenen, De Meyer (79’ Diaz), Wellens, Van Nyvel, Hindricx, De Leu (46’ Kudimbana), De Neef, De Pauw, Turk en Tresignie (46’ De Pré).
 
E. APPELTERRE: Aerts, Kiekens, Moulart, Vermeersch, Van Den Brande, Vaeyens (46’ De Meyer), Matungina (76’ Van Isterdael), Tsekouras, Raspoet, Berth en Yasar (85’ Haegeman).
 
Doelpunten: 7’ De Neef (o.g.) 0-1; 15’ Yasar 0-2; 47’ Turk 1-2 en 71’ De Meyer 1-3.