Opwijk
Olsa Brakel
Datum: 13/01/2008 14:30
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk onverwacht onderuit
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk onverwacht onderuit
Foto: © SC

Opwijk miste in de eerste helft de kansen en kon in de tweede helft geen vuist meer maken. Olsa Brakel nam het geschenk dan ook in dank aan.

De bezoekers tekenden voor de eerste kans. Jonathan Verspeeten bediende de vrijstaande Serge Beerens maar Gunter Magits was paraat. Aan de overzijde profiteerde Dimitri De Buyser van een misverstand in de bezoekende verdediging. Abdel Sbaaiti joeg de bal echter langs de verkeerde kant van de paal. Ook Mohamed Camara kwam dicht bij een doelpunt. Zijn vluchtschot verdween voorlangs. De volledig vrijstaande Gregory Capidis kopte een voorzet van De Buyser zwak in de handen van Marino Browaeys. Op tegenaanval zorgde Brakel voor gevaar. Eerst ging Dieter Guillemaere alleen op Magits af. Er voorbij raken zat er echter niet in. Serge Beerens deed dat wel en ook Koen Tackaert kon het doelpunt niet verhinderen (37’). Opwijk was aanvankelijk niet van slag en in de 39ste minuut was het ontzettend dicht bij de gelijkmaker. Sven Gheeraert bracht het leder voor doel. Dimitri De Buyser kopte naar de rechterbenedenhoek maar via de paal kaatste de bal terug in het veld. Sbaaiti vlamde de rebound onmiddellijk weer naar doel. Op miraculeuze wijze werd de bal van de lijn gehaald. Net voor de koffie kon Sven Buelens een kopbal van Stijn Antheunis via de deklat uit doel houden.
 
Flauwe bedoening in de tweede helft. Met nog een 10-tal minuten voor de boeg kon doelman Browaeys zich tonen op een vrije trap van De Buyser. Zelfde scenario in de 88ste minuut en opnieuw kon Browaeys een schot van De Buyser onschadelijk maken. In blessuretijd moest Magits 2 keer tussenbeide komen op tegenaanvallen van Verspeeten en Beerens.
KSK Opwijk: Magits, Buelens, Tackaert (83’ Delahaye), Sbaaiti, Stanus, De Groeve, Capidis, Camara (60’ Koffi), Pannecoucke, Gheeraert en De Buyser
Olsa Brakel: Browaeys, Lenvain (32’ T’Jampens), Guillemaere, Praet, Coppens, Haezebroeck (63’ Couvreur), Beerens, Antheunis, Verspeeten, Difallah (66’ Vandepontseele) en DeGroote.
Doelpunt: 37’ Beerens (0-1)