Opwijk
Appelterre-Eichem
Datum: 20/01/2008 15:00
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk geeft Appelterre een pandoering
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk geeft Appelterre een pandoering
Foto: © SC

Net als in de heenwedstrijd had een uiterst zwak Appelterre helemaal niets in de pap te brokken en aldus kon Opwijk de frustratie van vorige week op een sportieve manier van zich af spelen.

Al van in het begin was het duidelijk dat de bezoekers het uiterst moeilijk zouden krijgen. De wijzer op de klok had nog geen volle ronde gelopen toen een uittrap van Tom De Schamphelaire door Kalukembi Koffi in de loop van Kamal Boujemaoui werd gekopt. Hij verscheen alleen voor de bezoekende doelman, maar die kon vooralsnog redden. Sven Gheeraert trapte een vrijschop net naast het doel en in de 5de minuut ging Boujemaoui door op rechts, legde terug op de aanstormende Gheeraert, maar diens schot week af in hoekschop. Toch kon Opwijk de score snel openen. Abdel Sbaaiti omspeelde in de 8ste minuut Bjorn Raspoet en Vincent Stanus had centraal voor doel de bal maar in te leggen. Op het kwartier leek Opwijk te score te kunnen opdrijven. Boujemaoui legde de bal terug op Koffi, maar die zag zijn schot uit de rechterbenedenhoek gehaald door De Schamphelaire. Opwijk bleef baas en Appelterre verzoop. De Schamphelaire weerde een schot van Koffi, Sbaaiti recupereerde de bal, legde die terug op Gheeraert, die naast trapte. In het laatste kwartier bezegelde Boujemaoui het lot van de bezoekers definitief. Koffi, uitstekend vandaag, speelde de Appelterse verdediging op een hoopje en zette voor doel, waar Khamal Boujemaoui de 2-0 binnenprikte. De bezoekers waren nog niet aan het einde van hun lijdensweg, Gheeraert haalde een schijnbaar verloren bal op tegen de achterlijn, bediende Boujemaoui die met een van zijn heerlijke bewegingen een aantal verdedigers, doelman incluis, in de wind zette en vanuit een scherpe hoek de bal in doel schoof (3-0). Wat later kregen we een duidelijk voorbeeld van “Ze stonden erbij en keken ernaar”. Ze, dat was Appelterre dat helemaal niets deed aan een aanval van de thuisploeg, waarbij verschillende spelers de bal in het strafschopgebied ongehinderd konden heen en weer spelen tot Boujemaoui de zuivere hattrick rondmaakte (4-0).
 
Wie na de rust op beterschap had gerekend bij de bezoekers kwam bedrogen uit. Gheeraert isoleerde Boujemaoui voor doel en die liet niet na zijn vierde van de namiddag te scoren (5-0). Gunter Magits had aan de overzijde nauwelijks iets te doen gehad en bij een ongevaarlijk lijkende vrije trap van Beytullah Yasar duwde hij de bal zelf in doel (5-1). Dimitri De Buyser viseerde nog de onderkant van de deklat maar niemand kon de terugkaatser in doel verwerken. Doelman De Schamphelaire kon zich nog onderscheiden op een poging van Koffi, maar de wedstrijd viel dan helemaal stil.
 
KSK Opwijk: Magits, Buelens, Tackaert (83’ Delahaye), Sbaaiti (51’ Camara), Koffi, Stanus, De Groeve, Boujemaoui (79’ De Valck), Pannecoucke, Gheeraert (55’ Delahaye) en De Buyser
 
K Eendracht Appelterre-Eichem: De Schamphelaire, Van Damme, Moulart, Vermeersch, VandenBrande, Vaeyens, De Meyer (66’ Boussehaba), Raspoet (46’ De Durpel), Berth, Yasar (66’ Van de Maele) en Goossens.
 
Doelpunten:14’ Stanus (1-0), 28’, 37’, 38’ en 53’ Boujemaoui (2-0, 3-0, 4-0 en 5-0; 61’ Yasar (5-1)