Eendracht Opstal
Meldert
Datum: 10/02/2008 15:00
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 19
Opstal en Meldert delen de punten
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opstal en Meldert delen de punten
Foto: © SC

Eendracht Opstal heeft tot de slotfase van de derby moeten wachten om een verdiende puntendeling uit de brand te slepen.

Tijdens de eerste helft hielden beide buren elkaar goed in evenwicht. Wisselende kansen langs de twee kanten waren het gevolg. Een voorzet van Tresignie werd door Hilaerts de hoogte in gekopt maar het leder kon ontzet worden. Even later stak opnieuw Tresignie gepast door naar Turk die voorlangs mikte. Vanuit een scherpe hoek mikte De Troetsel dan op Heymans. De eerste plaatselijke mogelijkheid volgde op een slechte pass van Hilaerts, waarbij Van Driessche aan de haal kon gaan. Helaas voor de thuisploeg mikte Straetman naast. Aan het kwartier mocht Decuypere van op 20 meter een vrije trap zetten. Het schot week licht af, maar uiteindelijk pakte De Valck probleemloos. Van Driessche verkwanselde, randje buitenspel, een unieke mogelijkheid. Dellevoet en De Troetsel mikten beiden te hoog. Dé kans op de openingstreffer kwam op het actief van een razend snelle Turk. Heymans doorzag de actie voortreffelijk. De thuisploeg had de laatste mogelijkheden in een aangename eerste periode. Carlier krulde een vrijschop nipt naast de bezoekende muit en een voorzetschot van Straetman ging over de verste winkelhaak.
 
Verbroedering vatte de tweede speelhelft in overdrive aan. Hilaerts stuurde maatje Ahmet Turk centraal door de thuisverdediging. Spinoy en co kwamen te kort en Heymans had geen kans (46’). Opstal reageerde aangeslagen en vond niet direct een tegenzet. De Troetsel verzuimde de thuisploeg even later helemaal uit te tellen. Stilaan nam Opstal terug het heft in handen maar echte kansen bleven lange tijd uit. Het liep bij de plaatselijken zo geforceerd, wat een resem misverstanden opleverde. Halfweg de tweede periode begonnen kansen te volgen. Eerst botste een voorzet over Harnie, nadien hield De Valck Carlier van de gelijkmaker. Van Belle knalde een bijna zekere gelijkmaker onbegrijpelijk in de wolken. Bij het ingaan van het slotkwartier omspeelde Van Driessche doelman De Valck. De Meyer kon nog net in hoekschop werken. Meer en meer leek een thuisnederlaag voor Opstal in de maak. Zeker toen bij een inworp van De Troetsel Turk op Heymans strandde en even later diezelfde Turk in het zijnet knalde. De anticlimax volgde toch nog. Van Driessche zag Leyman het leder ontzetten, ging liggen en de bal ging op de stip. “Slachtoffer” Van Driessche zette zelf om.
 
E. Opstal: Heymans, Smet (82’ Meert), Van Belle, Koppen, Spinoy, Decuypere, Straetman, Harnie, Van Driessche, Atilio en Carlier.
 
VB Meldert: De Valck, Coenen, De Meyer, Hilaerts, De Neef, De Pauw, Leyman, Turk, De Troetsel (83’ D’Hoe), Tresignie (69’ Rimbold) en Dellevoet.
 
Doelpunten: 46’ Turk 0-1, 83’ Van Driessche 1-1