Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Albertpark
Opwijk houdt leider Oostende in bedwang
Gentil Dossche

Opwijk vertrok ontspannen naar leider Oostende en had op voorhand willen tekenen voor een gelijkspel. Dat kwam er uiteindelijk ook uit de bus, maar gezien het verloop van de wedstrijd was vooral de thuisaanhang hier blij mee.

Oostende liet onmiddellijk zien waarom het de leider is. Ze kregen meteen twee kansen via evenveel schoten van Bart Syx. Eerst kon Gunter Magits de bal in hoekschop verwerken, daarna pakte hij secuur. Opwijk was echter niet gekomen om zich te laten afslachten en nog geen minuut later gaf Kamal Boujemaoui een doorsteekpas op Gregory Capidis. Chris Capelle ging goed in de voeten. Even later moest de thuisgoalie een hard schot van kapitein Wim De Boeck uit de benedenhoek halen. Oostende was speltechnisch beter, maar dropte te veel ballen in de verdediging hopende op een goede tussenkomst van hun spitsen. Telkens konden de bezoekers ontzetten. In de 20ste minuut kopte Gino Moyaert net naast. In de tegenaanval ging een schot van Sven Buelens over. De thuisploeg probeerde het van ver. Magits tipte het schot van Steve Sinnaeve via de bovenkant van de deklat in hoekschop. Tien minuten voor de pauze toonde Opwijk hoe het wel moest. Capidis ging door op links en bediende de vrijstaande Boujemaoui. Deze vond Capelle op zijn weg. De bal caprioleerde tot bij Sven Gheeraert en die miste niet (35’).

Ook na de rust kon de thuisploeg niets doen met het lichte veldoverwicht dat het afdwong, gevaarlijk waren ze niet. Integendeel, in de 63ste minuut ging Capidis achter een schijnbaar verloren bal aan, kon de thuisverdediger uitschakelen en legde terug op de vrijstaande Boujemaoui, die wild naast trapte. Blijkbaar had Oostende deze waarschuwing niet goed verstaan. Iets later recupereerde opnieuw Capidis een te korte terugspeelbal, omzeilde Capelle en deze legde Capidis neer. Terechte strafschop, omgezet in het midden van het doel door Dimitri De Buyser (65’). Heel lang kon Opwijk van deze voorsprong niet genieten. Drie minuten later kon de vrijstaande Sinnaeve een hoekschop binnenkoppen. Opwijk was even van slag en nog geen minuut later een nieuwe kans voor de thuisploeg, Bjorn De Rycke kopte naast. Een kwartier voor tijd DE kans voor de bezoekers om het pleit volledig te beslissen. Bij een verre bal vooruit hief de grensrechter de vlag op omdat Capidis buitenspel stond. Vermits de bal naar de niet in buitenspel staande Boujemaoui ging liet de scheidsrechter doorspelen. De Marokkaan vond echter Capelle op zijn weg. Nadien geen enkele kans meer, wel 2 rode kaarten. Eerst voor Dominiek Rossel wegens een akkefietje met Michael De Greve en daarna ter compensatie een voor Boujemaoui voor een te late tackle. In de allerlaatste minuut dan weer geharrewar voor het Opwijk-doel. De Rycke trapte in een wanhoopspoging een bal die aan de verste paal voorbij het doel leek te waaien, maar via de knie van De Buyser verdween die in doel (2-2).
KVG Oostende: Capelle, Lootens (59’ Proot), Moyaert, Sven De Rycke, Verhaeghe, Bjorn De Rycke, Rosseel, Syx, Denoo (75’ Inghelbrecht), Sinnaeve en Fremout
KSK Opwijk: Magits, Buelens, De Boeck, Sbaaiti, De Groeve, Capidis (88’ Koffi), De Greve, Boujemaoui, Pannecoucke, Gheeraert (81’ De Coninck) en De Buyser.
Doelpunten: 35’ Gheeraert 0-1; 65’ De Buyser 0-2; 68’ Sinnaeve 1-2; 89’ De Buyser (o.g.) 2-2