Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 23
Opwijk en Diksmuide blijven in evenwicht
Gentil Dossche

De wedstrijd begon met een half uur vertraging omwille van een zwaar ongeval op de E40 in Aalter. Hierdoor deed de bus er 3 uur 45 minuten over en moesten de Opwijk-spelers, nauwelijks opgewarmd, aan de wedstrijd beginnen.

Toch waren het de bezoekers die voor het eerste gevaar tekenden. Abdel Sbaaiti trapte hard naar doel, de bal week iets af, maar ging langs de buitenkant van de paal uit. Wat later ging Gregory Capidis moederziel alleen af op doelman Nico Wolters maar kon er niet van profiteren. Aan de overzijde pakte Gunter Magits bij een vrije trap een niet onaardige kopbal van Sam Van Houtte. Halfweg de eerste helft had de bezoekende doelman geen verhaal tegen een mooie vrije trap van Bjorn Baes. Opwijk liet het niet aan zijn hart komen en bleef gevaarlijk. Zo had Wolters meer dan moeite met een schot van Sbaaiti. En wat er aan zat te komen gebeurde ook. Dimitri De Buyser zette een strafschop om na een fout op Capidis. Nog voor de rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Sven Gheeraert trapte, geholpen door de strakke wind, een hoekschop rechtstreeks binnen.

Na de koffie was er veel minder opwinding. Met het windvoordeel had Diksmuide licht de overhand maar veel kwam daar niet uit. De eerste doelman die moest tussenkomen was trouwens Wolters, op een schot van de mee opgerukte Michael De Greve. Karel Ternier trapte voorlangs en dan scoorde de thuisploeg de gelijkmaker. Bij een hoekschop geraakte de bal niet weg uit het bezoekende vak en Kristof Planquette vlamde keihard binnen.

KSV Diksmuide: Wolters, Plyson, De Visch, Vercamp (14’ Bailleul), Maertens, Planquette, Ternier, Baes (46’ Sarrazijn), Ameloot, Vandendriessche (80’ Van Damme) en Van Houtte.

KSK Opwijk: Magits, De Boeck, Sbaaiti, De Groeve, Capidis, De Greve, Boujemaoui, Camara, Pannecoucke, Gheeraert en De Buyser.

Doelpunten: 24’ Baes (1-0), 36’ De Buyser (1-1), 43’ Gheeraert (1-2), 76’ Planquette (2-2)