Stadion: Forestiersstadion
Harelbeke geen partij voor Opwijk
Gentil Dossche

Opwijk behaalde met het sprekend gemak zijn grootste uitoverwinning van het seizoen tegen een te veel individuele fouten makende rode lantaarn.

Eerste kans en meteen was het raak. Sören Dutoit loste een kopbal Vincent Stanus. Kamal Boujemaoui stak door naar Michael De Greve en die trapte in twee keer voorbij Dutoit (10’ 0-1). Gunter Magits blokte een poging van Jörg Dutoit af. De thuisploeg verdedigde zeer amateuristisch en werd in de 20ste minuut probleemloos voor schut gezet. Mohamed ‘Aziz’ Camara zag de vrijstaande Abdel Sbaaiti op links. Deze legde terug op de beter geplaatste Gregory Capidis (0-2). Opwijk bleef loeren op de onvermijdelijke missers in de thuisverdediging. De Buyser bereikte Sbaaiti die moederziel alleen voor doel gemakkelijk de 0-3 op het bord prikte (36’). Wedstrijd gespeeld, al milderde Harelbeke op slag van rust via Goessaert.

De tweede helft was van een veel minder niveau, de thuisploeg kon nooit de indruk wekken dat ze het de bezoekers lastig konden maken en Opwijk vond het wel goed zo. Pas voorbij het uur konden we iets noteren dat op doelgevaar leek. Magits pakte een vrije trap van Ladon. In de tegenaanval glipte Boujemaoui door de buitenspelval. Gelukkig voor de thuisploeg was zijn afwerking ondermaats. Anthony Verdoodt ging door op links, maar Dutoit stond op de goede plaats. Een klein kwartier voor tijd probeerde ook Goessaert het van ver, Magits pakte vrolijk. De thuisploeg werd helemaal de das omgedaan toen Sbaaiti een hoekschop tot zijn eigen verbazing in doel deed afwijken (1-4). Daarmee was de kous volledig af voor de rode lantaarn.

SWI Harelbeke: S. Dutoit, Verhelst, Samuel, Fall (60’ Noppe), Bostoen, Ladon, J. Dutoit, Verfaille, De Jonghe, Goessaert en De Vos.

KSK Opwijk: Magits, De Boeck (70’ Tackaert), Sbaaiti, Stanus, De Groeve, Capidis, De Greve, Boujemaoui (70’ Verdoodt), Camara, Pannecoucke en De Buyser (70’ Gheeraert).

Doelpunten: 10’ De Greve (0-1); 20’ Capidis (0-2), 36’ Sbaaiti (0-3), 45’ Goessaert (1-3) en 80’ Sbaaiti (1-4)