Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 27
Opwijk en Ternat delen de punten
Gentil Dossche

Na een alweer bewogen week is de rust teruggekeerd in de Opwijkse groep. De uitslag zelf is ontgoochelend want met een dubbele voorsprong en nog slechts 10 tegenstrevers moet het afgemaakt worden en dat was niet het geval.

De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd. Miguel Capilla kon Gunter Magits niet verschalken. Iets later kwam Sotorios Psaroudakis moederziel alleen voor doel maar trapte onbegrijpelijk ver naast. Daarna drukten de bezoekers Ternat terug en kansen bleven niet uit. De eerste was voor Dimitri De Buyser die zag dat Christophe Buekens te ver uit zijn doel stond. De lobbal verdween echter over. Daarna kopte Gregory Capidis een voorzet van Sven Gheeraert net naast. Op het halfuur weer emotie voor het thuisdoel. Wim De Boeck dropte de bal in het strafschopgebied en Capidis kopte achteruit over de uitlopende Buekens. Gelukkig voor Ternat stond Jonathan Pauwels paraat om de bal in hoekschop te koppen. Het enige wat de thuisploeg daar tegenover stelde waren wat halve kansjes die Magits nooit verontrustten.

In de 51ste minuut besloot de scheidsrechter Opwijk wat te helpen. Na een ogenschijnlijk correcte ingreep van Tom De Smet floot hij voor een handspel dat niemand gezien had. Sven Gheeraert aan de bal op een voor hem ideale plaats en dan weet de tegenstrever wel hoe laat het is. Het leder mooi voorbij iedereen gekruld en juichende bezoekers (51’). Het ging van kwaad naar erger voor de thuisploeg. Nauwelijks een minuut na het doelpunt smeerde De Buyser Tom De Smet zijn tweede gele kaart aan zijn broek. Ternat met tien verder en op het uur leek het boeken toe. De bezoekers wandelden door de thuisverdediging. Capidis legde terug op De Buyser en die kende geen genade (58’). Ternat bleef machteloos toekijken tot Capilla met een hobbelbal Magits te grazen nam (70’). De thuisploeg ging door op zijn elan en Van Steenkiste zorgde zowaar voor de gelijkmaker na hoekschop (72’). Opwijk werd bijna helemaal in het verdomhoekje geduwd toen Steve De Saegher de bal voorbij Magits trapte. Sven Buelens kon nog net redding brengen. De laatste twee kansen waren dan weer voor de bezoekers. Eerst ging een vrije trap van De Buyser langs de verkeerde kant van de paal en in de 90ste minuut kwam hij moederziel alleen oog in oog met Buekens. Jammer genoeg is hij geen afwerker en weg was de kans op een zege.

KSKL Ternat: Buekens, De Loecker, Fierin (63’ Rampelbergh), Pauwels (60’ Van Steenkiste), Van Den Broeck (82’ Schoukens), Huet, De Smet, Capilla, Burgo, Psaroudakis en De Saegher.

KSK Opwijk: Magits, Buelens, De Boeck, Sbaaiti, De Coninck (76’ Camara), Stanus, Capidis, De Greve, Pannecoucke, Gheeraert en De Buyser.

Doelpunten: 51’ Gheeraert 0-1, 58’ De Buyser 0-2, 70’ Capilla 1-2 en 72’ Van Steenkiste 2-2