Meldert
Wielsbeke
Datum: 20/04/2008 15:00
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Meldert kan Wielsbeke niet afstoppen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Meldert kan Wielsbeke niet afstoppen
Foto: © SC

Een inspiratieloos Meldert heeft er tegen Wielsbeke niets van gebakken. Het bijhouden van de onnauwkeurigheden bleek een helse opdracht. Naarmate de wedstrijd vorderde nam de kritiek toe.

Het treffen begon veelbelovend voor de thuisploeg. Steven Hilaerts kon net niet bij een scherpe voorzet van Ahmet Turk. Aan de overzijde haalde De Valck een voorzet van Bostoen voor de neus van een aanstormende Viaene weg. Diezelfde Viaene mikte even later voorlangs. In een gesloten eerste periode klommen de gasten op voorsprong. Bij een vrijschop van Goeminne verloor de thuisdefensie Zarti uit het oog en deze kopte de openingstreffer voorbij De Valck. De geelgroenen reageerden. Eerst keerde Tielens probleemloos een botsend afstandschot van Paerewyck. Direct daarop had de bezoekende portier een knappe voetreflex in huis toen Hilaerts na een verre uittrap van De Valck uithaalde.
 
Na de pauze kregen de balvastere West-Vlamingen meer greep op het gebeuren. Bostoen verlengde een vrije trap van Wostyn naast. Voor Verbroedering trapte Turk na een collectieve aanval naast en ging een optimistisch afstandschot van Dellevoet over. Toch was Meldert heel dicht bij de gelijkmaker. Een schot van De Pauw spatte tegen de paal uiteen. Hilaerts joeg de rebound onbegrijpelijk naast. Trainer Joly haalde Hilaerts naar de kant ten voordele van Hindricx. Deze bracht bij zijn eerste baltoets Kudimbana in stelling. Doelman Tielens lag in de goede hoek en werkte het leder naast. Op counter kopte Viaene een voorzet van VandeBurie binnen en stelde hiermee de bezoekende zege veilig.
 
Door deze nederlaag mag Meldert definitief een kruis maken over een periodetitel. De strijd om het behoud kan voor Verbroedering nog een lange lijdensweg worden.
 
VB Meldert: De Valck, Coenen, De Meyer, Wellens, Hilaerts (70’ Hindricx), Paerewyck, Kudimbana, De Pauw, Turk, De Troetsel en Dellevoet.
 
SC Wielsbeke: Tielens, Goeminne (89’ Bekaert), Bostoen, Viaene, Van Wynsberghe (90’ De Smet), Soenens (46’ Lapage), Eeckman, Verbrugghe, Zarti, Wostyn en VandeBurie.
 
Doelpunten: 26’ Zarti 0-1 en 73’ Viaene 0-2.