Meldert
Eendracht Opstal
Datum: 16/09/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Meldert vergeet het af te maken
Gentil Dossche
| 0 reacties
Meldert vergeet het af te maken
Foto: © SC


Verbroedering Meldert heeft tegen het “zwart schaap” een punt thuis weten te houden. Toch had de thuisploeg vooral tijdens de eerste periode voldoende mogelijkheden om deze opdracht winnend af te sluiten. Vooral Hilaerts liet enkele goede mogelijkheden onbenut.
 
De eerste helft verliep gelijkopgaand. De fusieploeg trachtte zijn vorige week geleden nederlaag in de vergeethoek te spelen. Verbroedering streed met een groot hart. Al in de openingsminuut kende Geel-groen pech toen een poging van Paerewyck door Straetman van de lijn werd gehaald. Aan de overkant stond Leyman zijn keeper bij toen De Backer uithaalde. Hindricx miste compleeteen voorzet van Hilaerts. Meldert ging gretig op zoek naar de openingstreffer. Aan het kwartier mikte Hilaerts slordig naast. De Meldertse aanvaller zag halfweg de eerste periode een kopbal door Heymans gepareerd. Even later mikte diezelfde Hilaerts op aangeven van Hindricx de beste kans van de wedstrijd tegen de paal.
 
Na de pauze keerden de kansen. De gasten namen het heft in handen. Door de goede plaatselijke organisatie leverde dit aanvankelijk nauwelijks doelgevaar op. Een attente De Valck moest zich reppen om een voorzetschot van een beweeglijke De Wilde vanonder de lat te halen. Rond het uur plaatste de ingevallen Van Driessche het leder binnen het bereik van de Meldertse portier.
 
Door dit gelijkspel dreigt Meldert zijn start opnieuw te missen. Toch hoeft men niet te wanhopen. Met deze ingesteldheid zullen nog veel punten worden geoogst.
 
VB Meldert: De Valck, Coenen, De Meyer, Wellens, De Pré (76’ Kudimbana), Van Nyvel, Hilaerts, Hindricx, Paerewyck (46’ Diaz), De Pauw en Leyman.
 
E. Opstal: Heymans, Smet, Aeyels, Koppen, Van Belle, Harnie, Straetman, Atilio (58’ Van Driessche), De Wilde, De Backer en Carlier (79’ De Cuypere).
 
Gele kaarten: Van Nyvel, Hilaerts en De Pauw.