Speeldag: Speeldag 3
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk verliest van sterk Oostende
Gentil Dossche

VG Oostende wordt aanzien als een van de grootste titelkandidaten in bevordering A en het moet gezegd, de kustjongens hebben een degelijke prestatie geleverd. Toch zat er voor de thuisploeg meer in.

Opwijk was de ploeg die het eerst kon dreigen. Al in de eerste minuut ging Kamal Boujemaoui door op links. Zijn voorzet werd door de bezoekende verdediging in de voeten van Aziz gewerkt die het van ver probeerde. Onderweg devieerde Matthias Van Steenberghe de bal met de hiel, waardoor Chris Capelle een karpersprong nodig had om zijn netten te vrijwaren. Oostende liet zich niet onbetuigd, maar een kopbal van Dominik Rosseel ging naast. Een minuut later trapte Dimitri De Buyser een vrije trap. Vincent Stanus kon de bal niet goed raken met het hoofd, waardoor die naast ging. En alweer een minuut later legde Bjorn Derycke mooi terug op Rosseel maar die trapte onbeheerst ver naast. Nadien werden de kansen schaars, Opwijk stond wel een klein beetje onder druk, maar Oostende kon geen enkele opening vinden.

Ook in de tweede helft was de eerste kans voor de thuisploeg. Sven Gheeraert trapte een vrije trap verraderlijk naar de verste paal waar Capelle meer last had dan hem lief was. In de 67ste minuut knalde De Rycke recht in de handen van Gunter Magits. Wim De Boeck zette in de 76ste minuut Capelle nog eens aan het werk met een snoeihard schot. Twee minuten later was het wel prijs voor de bezoekers. Rosseel ging alleen door op rechts en vloerde Magits met een mooi gekruist schot (0-1). Opwijk probeerde de bakens te verzetten. In de 87ste leek de wedstrijd volledig over toen de thuisverdediging klungelde bij een hoekschop. Derycke had aan de verste paal maar in te leggen (0-2). Een minuut later later zat de Oostende-verdediging blijkbaar al in de winning mood. Ze stond gewoon toe te kijken op een solo-actie van Sven Gheeraert die Capelle versloeg en zo nieuwe hoop bracht voor de thuisploeg (1-2). Nadien kwamen er echter geen kansen meer zodat Oostende niet onverdiend met de zege aan de haal ging.