Olsa Brakel
Opwijk
Datum: 11/05/2008 15:00
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Olsa stadion
Opwijk wint bij Olsa Brakel
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk wint bij Olsa Brakel
Foto: © SC

Geen hoogstaande slotwedstrijd en daar zat het uitzonderlijk warme weer zeker voor veel tussen.

De bezoekers konden al snel de score openen. Een opnieuw uiterst bedrijvige Dimitri De Buyser bleef aandringen en veroverde de bal aan het strafschopgebied. Hij bediende de vrijstaande Gregory Capidis en die liet de kans niet liggen. Net voor de drinkpauze was er een goede actie van Koen De Coninck op rechts maar Marino Browaeys pakte secuur. Het frisse water had de thuisploeg blijkbaar goed gedaan. Het spel was nog maar nauwelijks hervat of Gunter Magits moest met een puike redding een schot van de vrijstaande Nico Praet in hoekschop verwerken. Even voorbij het halfuur kroop de thuisploeg door het oog van de naald. De Buyser speelde de linkerflankverdediging van Brakel op een hoopje en Capidis kopte op doel. Browaeys prees zichzelf gelukkig dat de bal, die hij maar net op de onderkant van de deklat kon afweren, niet via zijn rug in doel viel. Net voor de rust kregen de bezoekers een koude douche – voor zover dat zoiets mogelijk was bij dergelijke tropische temperaturen. Praet trapte een vrije trap en Kevin Haezebroeck kon volledig vrijstaand aan de verste paal de gelijkmaker binnenkoppen.
 
De Buyser zorgde voor de eerste kans in de tweede helft. Daarna nam de thuisploeg het commando over. Verder dan een paar schoten en kopballen voorlangs kwamen ze niet. Pas in de 77ste minuut moest Magits voor de eerste - en enige - keer tussenkomen op een kans van Serge Beerens. Daarna liet De Buyser zich nog twee keer opmerken. In de 81ste minuut zoefde zijn schot rakelings over de deklat. Net voor affluiten was het dan wel raak. Jimmy De Groeve zette voor, de opgerukte Michael De Greve kopte door en met een mooie actie bezorgde Dimitri De Buyser zijn ploeg de overwinning.
 
Olsa Brakel: Browaeys, Guillemaere, Praet, Coppens, Haezebroeck (74’ T’Jampens), Beerens (86’ De Couvreur), Antheunis, Pruyt (53’ Mathys), Difallah, DeGroote en Schiettecatte.

KSK Opwijk
: Magits, Buelens, De Boeck, Sbaaiti, De Coninck (73’ De Groeve), Stanus (62’ Tackaert), Capidis, De Greve, Pannecoucke, Gheeraert en De Buyser (90’ Verdoodt).
 
Doelpunten: 6’ Capidis (0-1), 44’ Haezebroeck (1-1) en 87’ De Buyser (1-2)