WS Lauwe
Meldert
Datum: 11/05/2008 15:00
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 30
Meldert pakt punt en zekerheid bij Lauwe
Gentil Dossche
| 0 reacties
Meldert pakt punt en zekerheid bij Lauwe
Foto: © SC

Verbroedering Meldert kon pas in de slotminuten een scheve situatie rechtzetten bij White Star Lauwe. Het rechtstreekse duel om de barrageplaats viel dan ook uit in het voordeel van de Oost-Vlamingen.

De bezoekers zorgden voor de eerste dreiging maar Turk miste de controle. Lauwe reageerde en Vandendriessche kopte over. Toen Demeyere een vrijschop op het hoofd van Ruelens schilderde mocht De Valck zich omdraaien (11’). Meldert zocht de gelijkmaker en Kudimbana knalde naast. De Grande stopte een schot van Turk. Aan de overzijde liet Werbroek een unieke kans liggen. Morjean viseerde de paal en Vandendriessche vond De Valck op zijn weg. Een vlam van Turk op voorzet van Hilaerts werd afgeblokt. Turk speelde de thuisverdediging op een hoopje maar Dellevoet kon niet afwerken. De Grande kon zich tonen op twee schoten van de bedrijvige Turk.
 
Direct na de koffie zorgde Bouchart voor het eerste gevaar. Turk geraakte niet voorbij de thuisportier. Mikus en Morjean kopten naast en te hoog. Bouchart verzuimde een open doelkans te verzilveren. Op een vrije trap van Paerewyck liet verdediger Coenen doelman De Grande kansloos. In blessuretijd stuitte Douchez op De Valck.
 
Voor Meldert betekende deze puntendeling meteen de wiskundige zekerheid van een verlengd verblijf in 4de klasse. Voor Lauwe echter wordt het nog even afwachten.
 
WS LAUWE: De Grande, Werbroek (88’ Delaere), Morjean, Ruelens, Sabbe, Mikus (85’ Delmotte), Bouchart, Vandendriessche (74’ Verbrugghe), Demeyere, Douchez en Dutry.
 
VB MELDERT: De Valck, Coenen, Wellens, Van Nyvel, Hilaerts (60’ Leyman), Hindricx, Kudimbana (50’ Paerewyck), De Pauw, Turk, De Troetsel en Dellevoet (76’ Tresignie).
 
DOELPUNTEN: 11’ Ruelens 1-0 en 83’ Coenen 1-1.