Diksmuide
Meldert
Datum: 22/09/2007 19:30
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 4
Meldert sneuvelt in Diksmuide
Gentil Dossche
| 0 reacties
Meldert sneuvelt in Diksmuide
Foto: © SC

De geschiedenis dreigt zich aan Meldert-Vijver te herhalen. Met 2 schamele punten uit 4 wedstrijden is Verbroedering zijn start opnieuw aan het missen. Hoewel de spelleider iets te enthousiast de kaarten bovenhaalde, moet men durven de handen in eigen boezem te steken. Wie niet scoort, kan niet winnen.
 
De eerste periode werd aan een te laag tempo afgewerkt. Verbroedering toonde in de aanvangsfase te veel ontzag voor de West-Vlamingen. Dat leverde voor de thuisploeg enkele goede mogelijkheden op. Bij een voorzet van Maertens trapte Devisch over het leder. Terrier mikte pal op De Valck en Planquette knalde na een collectieve aanval te hoog. Inmiddels had een bleek leidende scheidsrechter Stadius het verkorven bij de bezoekende aanhang. De man in het zwart zwaaide na nauwelijks een kwartier reeds driemaal met de gele kaart. De boekingen voor Hilaerts en Leyman waren ronduit lachwekkend. Gaandeweg werd Meldert dreigender. Diaz zag zijn poging via een verdediger in corner verdwijnen. Rond het halfuur kreeg Hindricx tot tweemaal toe een uitstekende mogelijkheid om zijn team op voorsprong te brengen. Eerst trapte Michel na een counter te overhaast over. Direct daarop werkte Wolters zijn poging in hoekschop. Even later vergat Coenen slecht uitwerpen van de plaatselijke portier uit te buiten. Met de rust in zicht kwamen de gasten nog goed weg. Bij een voorzet van de beweeglijke Terrier kopte Planquette tegen de paal. Direct daarop was De Valck bij de les om Maertens van de openingstreffer te houden.
 
Na de kampwisseling lag het spelpeil hoger. Uitblinker Wellens haalde een pegel van Planquette van de lijn. Niet zoveel later klommen de gastheren op voorsprong. Raes onderschepte de bal en bediende de vrijstaande Planquette en deze liet De Valck met een knappe lob kansloos. 1-0. Geel-groen kroop na de openingstreffer door het oog van de naald toen Raes een open kans naast knalde. Trainer Joly gooide met Paerewyck en De Neef vers bloed in de strijd. Hun optreden bracht beterschap. Toen Hilaerts tegen een tweede gele kaart aankeek, leek VB volledig uitgeteld. Niets was minder waar. De invalsbeurt van de De Leu zorgde zelfs voor een verademing. Thibault bracht zijn team ei zo na op gelijke hoogte. De jonge spits zag een geweldig schot door Wolters uit zijn doelvlak geweerd. In de slotminuut trof Wellens het doelhout. Uit de daaropvolgende scrimmage raakte Leyman niet voorbij Wolters. Op tegenaanval bezegelde de ingevallen Sarazijn helemaal het Meldertse lot.
 
SV DIKSMUIDE: Wolters, Plyson, Baileul, Devisch, Maertens, Planquette (81’ Sarazijn), Terrier, Raes, Vancrugten (67’ Gantois), Toth) en Vanhoutte.
 
VB MELDERT: De Valck, Coenen, De Meyer (78’ De Leu), Wellens, De Pré (65’ De Neef), Van Nyvel, Hilaerts, Hindricx, De Pauw, Leyman en Diaz (71’ Paerewyck).
 
DOELPUNTEN: 56’ Planquette 1-0 en 90’ Sarazijn 2-0.