Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Sportpark Terschueren
Opwijk verliest in Sint-Eloois-Winkel
Gentil Dossche

Het is duidelijk dat KSK Opwijk nog steeds zijn draai niet heeft gevonden in bevordering A. Voor de zoveelste keer hadden ze het overgrootste gedeelte van de wedstrijd in de zak, maar ging de tegenstrever aan de haal met de winst omdat de kansen niet werden afgewerkt.
Niet dat Opwijk geen kansen kreeg, integendeel, na twee minuten hadden ze al moeten voorstaan. Dimitri De Buyser legde op rechts de volledige thuisverdediging in de luren, hij trapte hard naar doel, Jannick Vandromme weerde af in de voeten van Kamal Boujemaoui en die trapte op de paal! De thuisploeg kwam slechts sporadisch in het spel voor, tweemaal probeerde Dimitri Delporte het, maar telkens ging de bal meters ver naast. En toch, op het kwartier misrekende Wim De Boeck zich op een voorzet, Chris Duquesne zette voor en Giovanni Houthoofdt bracht de thuisploeg op voorsprong (1-0). Die Houthoofdt zal nog veel in dit verslag voorkomen, het was de enige speler bij de thuisploeg die voor gevaar kon zorgen. Op het halfuur ging Boujemaoui door op rechts, zijn schot verdiende een beter lot dan naast te gaan. Aan de overkant ging de onvermijdelijke Houthoofdt alleen op Gunter Magits af, maar er voorbij raken lukte niet. De Buyser probeerde het nog eens met een schot van ver, dat Vandromme met veel moeite onschadelijk kon maken. Net voor affluiten kwam Houthoofdt nog eens opzetten, maar hij geraakte tot tweemaal toe niet voorbij Magits.

Na de rust bleef Opwijk de bal monopoliseren, maar kansen kwamen er niet. Het was integendeel weer de dekselse Houthoofdt die Magits aan het werk stelde op het uur. Nadien moest de thuisploeg zo mogelijk nog meer achteruit en kreeg Opwijk kansen. Eerst probeerde Boujemaoui het van op links, Vandromme pakte simpel. Twee minuten later kreeg de ingevallen Koen De Coninck een goede mogelijkheid, hij trapte in het zijnet. En bij een vrije trap van Gregory Capidis waren de thuissupporters maar al te blij dat de bal net onder de deklat werd weggekopt door een verdediger. En zoals dat meestal gaat, in de allerlaatste minuut glipte Houthoofdt door de buitenspelval en verdubbelde de score (2-0). De scheidsrechter floot trouwens onmiddellijk hierop de wedstrijd af.