Maldegem
Meldert
Datum: 20/10/2007 20:00
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Maurice Dewaelestadion
Meldert krijgt een late tik van Maldegem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Meldert krijgt een late tik van Maldegem
Foto: © SC


VB Meldert
heeft ook zijn tweede opeenvolgende zespuntenmatch met een nederlaag afgesloten en raakt stilaan geïsoleerd in de kelder van het klassement. In tegenstelling tot vorig weekend toonde het team van trainer Michel Joly op het veld van SK Maldegem wel inzet.
 
De Meetjeslanders toonden zich doorgaans de best combinerende ploeg. Verbroedering daarentegen hanteerde vaak de lange bal richting Hilaerts en Paerewyck. Vooral voor de pauze kregen de Meldertse spitsen amper een bruikbare bal. De eerste helft scheerde geen hoge toppen. Meldert, dat het best uit de startblokken kwam, vergat de onzekerheid bij de plaatselijke portier uit te buiten. Van Wynsberghe had in de aanvangsminuut veel moeite met een ongevaarlijk schot van Hilaerts. Aan de overkant kopte Mahieu naast. De Valck reageerde alert bij een schot van Nicola Wellens. Mahieu verlengde even later een vrijschop van Schotte met het hoofd naast. Na inzenden van Hilaerts nam Paerewyck het leder in één tijd op de slof. Ook nu liet Van Wynsberghe geen al te beste indruk. Op slag van rust zag Hilaerts zijn kopbal gekeerd door de thuisportier.
 
De tweede periode had een grotere amusementswaarde. Rond het uur ranselde De Valck een schot van Lootens uit de benedenhoek. Meldert reageerde. Van Wynsberghe hield met twee schitterende parades de ingevallen Kudimbana (kopbal) en Hilaerts (na een knappe doorsteekpass van De Pré) van de openingstreffer. De ook al ingekomen Bernaert pakte uit met een knappe inspanning, maar knalde te hoog. Even later vergat diezelfde Bernaert een misser in de bezoekende defensie uit te buiten. Hij besloot onbegrijpelijk in het zijnet. Een schot van Hilaerts ging over en een kopbal van Leyman werd voor de lijn weggehaald. Nadat Van Wynsberghe een poging van Kudimbana onschadelijk maakte, bezorgde Bernaert met een afstandschot geel-groen een koude douche.
 
SK Maldegem: Van Wynsberghe, Blondeel, Dimi Wellens, De Decker, Schotte, Nicola Wellens (46’ Bernaert), Calsijn (91’ Bleyaert), Lootens, Mahieu, Bulens en Madu (57’ De Neve).
 
VB Meldert: De Valck, Coenen, Ken Wellens, De Pré (74’ Turk), Hilaerts, Hindricx (82’ De Leu), Paerewyck, De Neef, De Pauw, Leyman en Tresignie (63’ Kudimbana).
 
Doelpunt: 82’ Bernaert 1-0.