Speeldag: Speeldag 8
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk wint verdiend van Diksmuide
Gentil Dossche

De toeschouwers aan de Ringlaan waren getuige van een opwindende en spannende wedstrijd met uiteindelijk Opwijk als de verdiende winnaar. De bezoekers kwamen wel vroeg op voorsprong. In tegenstelling tot zovele andere ploegen in de A-reeks die een muur van spelers opbouwen voor eigen doel (tot 7 verdedigers, zelfs in een thuiswedstrijd) en weigeren te voetballen, bleef Diksmuide proberen om aanvallend het laken naar zich toe te trekken.

Net als verscheidene vorige wedstrijden keek de thuisploeg al heel snel tegen een achterstand op. De aalgladde Diksmuidespits Karel Ternier liep de thuisverdediging er af en met een mooi gekruist schot bracht hij de bezoekers al in de 2de minuut op voorsprong (0-1). De thuisploeg bleef niet bij de pakken zitten en nog voor de grote uurwerkwijzer zijn vijfde omwenteling had gemaakt legde Gregory Capidis de bal terug op Sven Gheeraert die een gekrulde bal net naast de paal stuurde. En binnen de eerste tien minuten kwamen er nog drie andere kansen voor de thuisploeg, telkens was Kamal Boujemaoui bij de actie betrokken. Eerst werd een schot van hem net op de lijn gekeerd. Even later had Nico Wolters een fameuze parade nodig om zijn schot uit de winkelhaak te halen. In de 10de minuut moesten de bezoekers aan de noodrem hangen om Boujemaoui in het strafschopgebied te stoppen. Zoals gewoonlijk kweet Dimitri De Buyser zich met succes van de taak om de strafschop te verzilveren (1-1). Zoals gezegd, Diksmuide bleef voetballen en in de 20ste minuut verscheen Arne Devisch alleen voor Gunter Magits, maar hij trapte deze kans naast. Op het halfuur slaagde Karel Ternier er zelfs vanop twee meter niet in om te scoren. Magits deed dan ook een super-save. In de 33ste minuut mocht Sam Vanhoutte na een fout op Boujemaoui gaan douchen. Wat hard misschien voor deze speler, want hij had maar twee fouten begaan. De eerste dan nog wegens het (onvrijwillig?) wegtrappen van de bal, maar beide wel gesanctioneerd met een gele kaart. Op de 36ste minuut ging Ternier op het Opwijk-doel af, maar hij trapte voorlangs. Een minuut later stuurde Gheeraert een slimme bal naar de overkant van het veld naar de volledig vrijstaande Boujemaoui. Heel Diksmuide schreeuwde om buitenspel, ten onrechte evenwel, want op links was Kurt Plyson te ver achteruit blijven hangen. Boujemaoui ging door en legde terug op Gregory Capidis, die Opwijk op voorsprong bracht (2-1).

Diksmuide liet de armen niet hangen en kreeg onmiddellijk na de pauze een goede kans die door Kristof Planquette over werd getrapt. Wat later een heet standje voor de bezoekende muit, de bal ging perfect voor doel, maar noch Boujemaoui, noch Capidis kregen de bal voorbij Wolters. En Boujemaoui, die een van zijn beste wedstrijden van dit seizoen speelde, dribbelde zich in de 56ste minuut goed vrij in het strafschopgebied, maar zijn bal ging voorlangs. Het was slechts uitstel. In de 64ste minuut stuurde Abdel Sbaaiti, ook goed in de wedstrijd, de bal naar Dimitri De Buyser net voor het strafschopgebied. Deze kapte zich vrij en scoorde zijn tweede van de dag (3-1). Maar nog was de thuisploeg niet klaar met Diksmuide. Geen twee minuten later scoorde Bjorn Baes de aansluitingstreffer (3-2). Gheeraert demonstreerde nog eens zijn goede traptechniek bij een vrije trap, Wolters pakte. Twee minuten later legde Boujemaoui goed terug op Capidis, Wolters weerde miraculeus. Aan de overkant had Magits moeite genoeg bij een botsende bal van Arne Devisch. In de 77ste minuut besliste de thuisploeg dan definitief de wedstrijd. Sbaaiti stuurde een goede bal richting Capidis, die met een wippertje Wolters voor de vierde keer het nakijken gaf (4-2). Opwijk kreeg nog twee kansen in de laatste twee minuten. Eerst kwam Boujemaoui met een mooie beweging vrij voor Wolters die redde. Op slag van affluiten ging de ingevallen Michael Delahaye alleen af op de Diksmuideportier, maar er voorbij raken lukte niet meer.
KSK Opwijk: Magits, Buelens, De Boeck, Sbaaiti (84’ Verdoodt), De Groeve, Capidis (78’ Koffi), De Greve, Boujemaoui, Pannecoucke, Gheeraert (88’ Delahaye) en De Buyser.
KSV Diksmuide: Wolters, Plyson, Bailleul (46’ Vandendriessche), Devisch (82’ Sarrazyn), Vercamp, Maertens, Planquette, Ternier, Baes (82’ Vandersteene), Van Grueten en Van Houtte.
Doelpunten: 2’ Ternier (0-1), 10’ De Buyser (1-1), 37’ Capidis (2-1), 64’ De Buyser (3-1), 66’ Baes (3-2) en 77’ Capidis (4-2).