Berchem Sport
Schoten SK
Datum: 08/01/2006 14:30
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Ludo Coeckstadion
Berchem geeft lesje in efficientie
Steven Bologne
| 0 reacties
Berchem geeft lesje in efficientie
Foto: © SC

Leider Berchem Sport heeft zijn eerste wedstrijd in 2006 gewonnen. In de derby tegen Schoten werd een openstaande rekening vereffend want wat zich na de heenwedstrijd afspeelde was Berchem immers niet vergeten. Zo zou Schoten-manager Van Gastel gespuwd hebben naar een speler en sprak hij opruiende taal uit tegenover de clubleiding van Berchem. De zaak kreeg bijna een juridisch staartje maar zover wilde Berchem het niet laten komen, ze zochten revanche in de terugwedstrijd.

De bezoekers uit Schoten waren het gretigst. Na vier minuten ging de verdediging van Berchem onder de bal door, Michel Hindrickx miste voor open doel een reuzekans. Voetballend was Schoten de betere van Berchem, maar tot goede doelpogingen kwamen de bezoekers nauwelijks. Het aanvalsduo Goetelen-Romand kende immers een totale offday. Schoten-doelman David Van Steen ranselde na twintig minuten spelen een snoeihard schot van Embrechts uit doel. Tom Schipper besloot even later in de draai op diezelfde Van Steen. Vlak voor het halfuur nog eens dreiging van Schoten, Goetelen vergat echter de communicatiefout achterin bij Berchem af te straffen en trapte onbesuisd naast. 

Berchem werd pas wakker toen Embrechts een ingestudeerde hoekschop snoeihard binnenknalde; 1-0. Een meer dan gevleide voorsprong voor geel-zwart, dat na zijn doelpunt wel beter begon te spelen. Vlak voor de pauze haalde Van de Zande nog eens uit, doelman Van Steen tikte onder de lat weg. Het betere voetbal kwam van Schoten, de kansen van Berchem, rusten bij 1-0.

Terwijl de supporters hun plekje nog opzochten in de tribunes, haalde Tom Mewis verschroeiend uit na een assist van Schipper. De Berchemse topschutter nam de bal op de slof en schoot het perfect in de bovenhoek; 2-0. Het antwoord van Schoten liet niet lang op zich wachten, Gert Goetelen zag zijn schot echter door Fanny Sukama gekeerd. Aan de overzijde weer Berchem, Frederik Janssens dribbelde zijn linkerflank af maar besloot een metertje naast. Phillipe Snelders krulde voor Schoten op het kwartier een vrije trap in het zijnet, Tom Schipper voor Berchem schoot voorlangs. Na twintig minuten spelen konden de boeken voor Schoten volledig dicht want na een lange run van Janssens had Van de Zande zijn doelpunt maar voor het inleggen; 3-0. Schoten pruttelde nog tegen via Snelders, Wolfaert redde met de benen op de doellijn. Schoten leek op weg naar de slachtbank, maar zo efficiënt sprong de thuisploeg ook niet om met haar kansen. Kanu schoot hoog over terwijl Van de Zande op vrije trap nog dicht bij zijn tweede van de middag zat. Doelman Wolfaert kwam te ver uit zijn kooi, maar ook dan verkwanselde de ingevallen Demaeyer nog de reuzekans. Het was opnieuw Berchem dat tot scoren kwam via John Kanu, die het voorbereidende werk van Schipper kon afronden; 4-0 en dat was meteen de eindstand.

Het eerste halfuur was zonder meer voor Schoten, het gemis van topschutter Beyens leek eens te meer duidelijk want het spitsenduo van vanmiddag bakte er weinig van. Zelfs niet toen Berchem enkele keren met laattijdige nieuwjaarsgeschenken stond te zwieren. Wat bij Schoten niet lukte, verliep bij Berchem dan weer van een leien dakje. Topschutters Van de Zande en Mewis prikten elk hun achtste doelpunt tegen de touwen.
 
Scheidsrechter: Demaegd
Geel: Schipper (Berchem)
Doelpunten: ’34 Embrechts 1-0, ’47 Mewis 2-0, ’69 Van de Zande 3-0 en ’90 John Kanu 4-0
 
BERCHEM: Wolfaert, De Jonghe, Sukama Muendo, Schipper, Janssens, Embrechts (’45 Van Oppens), Van de Zande (’79 Vandenbussche), Mewis (’86 Musa Kanu), John Kanu, Delalieux en Snoeck
 
SCHOTEN: Van Steen, Backx, Breda, Kocak, Snelders, Romand, Ocak, Goetelen (’73 Silva Filho), Hindrickx, Leyemberg (’57 De Maeyer) en Verdict