Sporting Kampenhout
FC Lebbeke
Datum: 08/01/2006 14:30
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 16
Rapide Lebbeke pakt punt bij Kampenhout
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke pakt punt bij Kampenhout
Foto: © SC

Beide ploegen hadden duidelijk de winterstop nog niet verteerd en na een matige partij, waarbij het echte voetbal al te vaak werd vergeten, werden de puntjes mooi verdeeld, al kon de thuisploeg iets meer aanspraak maken op de overwinning.
 
Het begon nochtans heel goed voor de bezoekers want al na twee minuten scoorde Christophe Tack tegen eigen kamp toen een knal van Frank Hauben via zijn been in doel belandde. Kevin Bogemans toonde de Lebbeekse intenties en knalde rakelings over. SK Kampenhout schoot meteen wakker en Hans Van Ostaede schilderde een voorzet op het hoofd van Simon Valgaerts, die echter in de handen van Glenn Baert kopte.
Rapide reageerde te traag en te onzuiver en toen Birger De Geeter met een strakke voorzet de zich vrijlopende Fiifi Solomon bereikte kopte deze loeihard binnen.
Amper was er afgetrapt of de snel storende thuisploeg ontfutselde de bal, Hans Van Ostaede mocht vrij oprukken, zelfs nog even rondkijken en dan het leder loepzuiver binnentrappen: 2-1.
De bezoekers waren nu helemaal van slag en kwamen nooit in hun gewone ritme en toen Fiifi Solomon zich mooi vrijkapte in het centrum van de Lebbeekse verdediging had hij de 3-1 maar voor het inleggen, maar hij aarzelde te lang en Jeff De Visscher kon het schot van onder de deklat wegkoppen. Veel meer dan een aantal relletjes en 3 gele kaarten viel er in het laatste kwartier niet meer te beleven.
De bezoekers kwamen het snelst uit de startblokken na de pauze doch Nicky De Witte kreeg een voorzet van Lendert Putteman onvoldoende onder controle en trapte over doel. Kampenhout reageerde en Fiifi Solomon, een ware gesel voor de verdediging, draaide zich knap vrij en knalde rakelings langs. Rapide Lebbeke trok verwoed op zoek naar de gelijkmaker en Kampenhout maakte hiervan dankbaar gebruik om snel te counteren, maar toen Koen De Coninck alleen voor Glenn Baert verscheen kon de Lebbeekse doelman met de voet onheil voorkomen.

Toen uitblinker Tim Vierbergen de bal aflegde voor de vrijstaande Steff De Visscher kon deze onvoldoende richting meegeven aan zijn schot en Joeri Weygantt kon zich tonen op een knal van Tim Vierbergen.
Aan de overzijde moest Glenn Baert plat op een schot van Simon Valgaerts. Na een collectieve aanval van Rapide Lebbeke kwam de bal in het bezit van Kevin Bogemans, die zich mooi vrijkapte en onhoudbaar in de benedenhoek besloot. Kampenhout probeerde nog de 3 punten in eigen huis te houden en lukte daar bijna in toen Fiifi Solomon, weliswaar in duidelijk buitenspel vertrokken, alleen voor Glenn Baert verscheen, doch de Lebbeekse goalie haalde het leder onvervaard uit de voeten van de Kampenhoutse spits.
 
Zaterdagavond te 20u is Rapide Lebbeke op het Gemeentelijk Sportcomplex gastheer voor buur Verbroedering Meldert terwijl SK Kampenhout zondagnamiddag om 15u op bezoek trekt bij Eendracht Opstal. [AN]

SK Kampenhout: Weygantt, Verbessem, Tack, De Greef, Solomon, De Coninck, Van Ostaede, De Geeter (44’ Sueters), Valgaerts, Peeters, Vermeulen

Rapide Lebbeke: Baert, Verhulst, De Visscher Jeff, Hauben, De Leeuw, Dhondt (67’ Mergan), Vierbergen, De Visscher Steff (75’ Cools), Bogemans, Putteman, De Witte (60’ Torres)

Gele & rode kaarten:
34’ geel Verbessem
36’ geel De Geeter
38’ geel Dhondt
52’ geel Vermeulen
 
Doelpunten
02’ 0-1 Sam Vermeulen (o.g.)
15’ 1-1 Fiifi Solomon
16’ 2-1 Hans Van Ostaede
81’ 2-2 Kevin Bogemans