Stadion: Ludo Coeckstadion
Berchem wint verdiend van Ukkel
Steven Bologne

Leopold Ukkel had met de verplaatsing naar Berchem niet meteen een makkelijke partij. Een fel gehandicapt Berchem zette een stevige organisatie neer en kreeg de tweede in de rangschikking op de knieën.

In de eerste minuut kwam Berchem-doelman Alan Wolfaert fel ingevlogen op Sharadi Madawa, scheidsrechter Bart Defour zag er geen graten in. De eerste beste kans was voor de bezoekers. Na een flater van Cristobal Embrechts ging Madawa met de bal aan de haal en bediende Anoh Allou, die laatste miste vlak voor Wolfaert zijn schot. Op het kwartier kwam Berchem stevig opzetten en creëerde enkele uitstekende mogelijkheden. Joris Van Cleemput zag zijn strak schot in hoekschop gekeerd worden, Dimitri Van Oppens knalde even later millimeters over de dwarslat. Rupert Suply nam de bal op de slof en schoot rakelings naast. Een Berchem-doelpunt hing in de lucht en kwam er ook vlak voor het halfuur. Een prima aanval tussen Suply en Werner Van de Zande, die laatste krulde de bal enig mooi over doelman Marc Van Leemput binnen; 1-0. Berchem bleef komen onder impuls van een sterk spelende Van Oppens. Het was diezelfde Van Oppens die acht minuten voor de pauze een voorzet op het hoofd van John Kanu schilderde, de Nigeriaan kopte overhoeks binnen; 2-0. Voor de pauze kwamen de bezoekers toch nog één keer voor het doel van Berchem, Wolfaert diende met de vuisten redding te brengen.

De verrassende rustuitslag bracht de Brusselaars meer naar voor in de tweede helft, echte kansen waren er nauwelijks want de thuisdefensie gaf weinig prijs. Op het kwartier kon Serge Makela toch eens richting doel koppen, Wolfaert stond paraat.  Naarmate de partij vorderde verloren de technisch sterke bezoekers krachten op het grote veld van Berchem, de beste kansen waren bijgevolg voor Berchem. Van Leemput plukte een kopbal van Tom De Jonge van onder de lat. Een knappe aanval tussen Van Cleemput en Suply resulteerde in een kans voor John Kanu, die dwong de bezoekende doelman tot een redding. Doelman Van Leemput moest op een schot van Van Cleemput opnieuw ingrijpen. Vlak voor het einde verscheen de ingevallen Richard Burgo aan de tweede paal voor het Berchem-doel, hij mistte onbegrijpelijk.

Berchem boekt zo een verdiende zege in een wedstrijd met niet zo heel veel kansen. Leopold Ukkel mist zo de kans om de kloof met leider Londerzeel te dichten, Berchem nadert weer en is nog steeds niet uitgeteld voor promotie.

Scheidsrechter: Bart Defour
Geel: Embrechts en John Kanu (Berchem)
Doelpunten: ’27 Werner Van de Zande 1-0 en ’37 John Kanu 2-0

BERCHEM: Wolfaert, De Jonghe, Suply (’88 Mussa Kanu), Van Oppens (’90 El Hasani), Sukama, Embrechts, Van de Zande (’85 Vandenbussche), John Kanu, Delalieux, Snoeck en Van Cleemput

LEOPOLD UKKEL: Van Leemput, Makela, Meskens, Busschaert, Psaroudakis, Allou, Durvaux, Madawa, Makela, Lembe en Verdeyen (’62 Burgo)