FC Lebbeke
Lokeren-Temse
Datum: 18/03/2006 20:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 24
Vijf voor twaalf bij Rapide Club Lebbeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Vijf voor twaalf bij Rapide Club Lebbeke
Foto: © SC

Rapide Lebbeke is er niet in geslaagd een herhaling te brengen van de heenwedstrijd tegen de scheepsbouwers uit Temse. Waren de gastheren aanvankelijk de betere ploeg, een paar individuele fouten deden de wedstrijd nog voor de rust kantelen.
 
Beide ploegen, die de punten broodnodig hadden, kwamen met aanvallende intenties aan de start. Rapide beukte op de bezoekende verdediging tot een te gemakkelijk weggegeven hoekschop aanleiding was voor de openingstreffer. Werd de goedgetrapte bal van Tim Vierbergen nog weggekopt, Jeff De Visscher knalde de rebound staalhard binnen (16’ 1-0). Temse reageerde maar noch Sander IJzewijn, noch Tim De Bondt, vonden een opening in de thuisdefensie. Halfweg de eerste periode kwamen de bezoekers goed weg toen Lendert Putteman een collectieve actie niet kon afronden en Joris Cools compleet miste. Hervé Van Overtvelt strafte slecht uitverdedigen van Sven Mergan koel af en bood Christophe Maes de gelijkmaker op een schotel (34’ 1-1). Temse nam resoluut het heft in handen en Olivier Schelfhout kopte nipt over. Toen ook Karel Verhulst zich verslikte schoof uitblinker Sander IJzewijn het leder onder Sander De Batselier (45’ 1-2).
 
De stadionklok had amper een omwenteling gemaakt of Thomas De Clercq verscheen alleen voor doel. Sander De Batselier had een goede save in huis om onheil te voorkomen. Tim De Bondt dribbelde zich knap door de Rapide-verdediging. Ook hij strandde op de thuisportier. De vrijstaande Thomas De Clercq trapte een voorzet van Christophe Maes onbesuisd over. Trainer Noë stuurde Frank Hauben in de frontlinie en Temse plooide terug, maar bleef scherp op de counter. Dimitri Dhondt kopte een hoekschop van Preben De Leeuw over. Tim De Bondt knalde een voorzet van Sander IJzewijn op Sander De Batselier en toen Nicolas Verhas de winkelhaak viseerde was De Batselier terug bij de pinken. Sander IJzewijn kopte de rebound naast. Thomas De Clercq kon zich centraal doorzetten en de boeken mochten dicht (84’ 1-3).
Ook het slotoffensief mocht niet baten voor Rapide Lebbeke. De vrijstaande Frank Hauben knalde op Davy Bracke, Jeff De Visscher lobde nipt over en Torres Rosenilton trapte een assist van Frank Hauben op de voet van Davy Bracke. In blessuretijd velde de pas ingekomen Mustafa Erkoc een te zwaar verdict (92’ 1-4).
 
Sportief Manager, Chris Verbeeck, loofde na de wedstrijd trainer Peter Van Wambeke, die van zijn spelers een echte ploeg heeft gemaakt. SV Temse maakt zich stilaan los van het peloton en ontvangt zaterdagavond leider SK Londerzeel. Bij Rapide niets dan bedrukte gezichten. Door deze nederlaag blijft het degradatiespook alleszins rondwaren. Zondagnamiddag (aftrap om 16u!) zal er bij buur Eendracht Opstal alleszins uit een ander vaatje moeten worden getapt.
 
Rapide Lebbeke
De Batselier, Verhulst, De Visscher Jeff, Hauben, Mergan (77’ Verdoodt), Dhondt, Vierbergen, De Leeuw, Cools (46’ De Witte – 72’ Van Hoeck), Putteman, Rosenilton
 
SV Temse
Bracke, Ruys, De Wilde, Van Damme, Schelfhout, IJzewijn, De Bondt (80’ Reybrouck), Van Overtvelt (37’ Verhas), De Clercq (85’ Erkoc), Vlaeminck, Maes
 
Gele & rode kaarten:
59’ geel Tim Vierbergen
74’ geel Thomas De Clercq
76’ geel Frank Hauben
 
Doelpunten
16’ 1-0 Jeff De Visscher
34’ 1-1 Christophe Maes
45’ 1-2 Sander IJzewijn
84’ 1-3 Thomas De Clercq
92’ 1-4 Mustafa Erkoc