Berchem Sport
Sporting Kampenhout
Datum: 23/04/2006 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Ludo Coeckstadion
Berchem te sterk voor Kampenhout
Steven Bologne
| 0 reacties
Berchem te sterk voor Kampenhout
Foto: © SC

Berchem Sport is nog niet uitgeteld in de strijd om promotie naar derde klasse. Met SK Kampenhout kwam een haalbare kaart afgezakt naar het Ludo Coeckstadion en zo bleek het ook daadwerkelijk. De ploeg van Alex Czerniatynski acteerde bijzonder zwak en keerde dan ook puntenloos huiswaarts.
 
De eerste twee halve kansen van de wedstrijd waren meteen goed voor een doelpunt. Een verre inworp van Kampenhout werd door Fifi Solomon verlengd over doelman Guy Verschueren, Simon Valgaerts was bij de pinken en schoof het leer binnen; 0-1. De vreugde van de bezoekers duurde nog geen minuut, een haast identieke fase zorgde voor de gelijkmaker. Tom Van Aelst gooide van aan de zijlijn richting kleine baklijn, Tom Schipper kopte door tot bij Werner Van de Zande, die de bordjes opnieuw in evenwicht bracht; 1-1. Op het kwartier schoot Dimitri Van Oppens de thuisploeg op voorsprong via een vrije trap in de verste hoek; 2-1. De jonge bezoekende verdediging bleef cadeaus uitdelen al kon Berchem deze niet onmiddellijk verzilveren. Een slechte uittrap van doelman Job Sueters belande in de voeten van John Kanu, de lob miste de nodige kracht om een te ver uitgekomen doelman te verschalken. Vlak daarna voetbalde Berchem een mooie combinatie op de mat. Een dubbele 1-2 tussen Frederik Janssens en John Kanu belande uiteindelijk voor de voeten van Van de Zande, met een sluw hakje hoopte hij Suetens te verschalken hetgeen niet lukte. Het bleek slechts uitstel, luttele minuten later werd Joris Van Cleemput weggestuurd, hij behield het overzicht en bediende John Kanu die maar had binnen te leggen; 3-1. Solomon liet tussendoor nog even van zich horen, zijn schot zoefde echter hoog over.
 
Na de pauze nam Berchem wat gas terug waardoor de bezoekers meermaals konden opzetten, voor veel gevaar werd er echter niet gezorgd. Het was een goed combinerend Berchem dat de betere kansen kreeg maar er te nonchalant mee omsprong. Van de Zande schoot het leer over op een zoveelste verre inworp, vlak daarna trapte hij oog in oog met Sueters voorlangs. Aan de overzijde mocht Guy Verschueren toch even in actie schieten op de geplaatste kopbal van Solomon, de doelman pareerde in hoekschop. John Kanu spurtte moederziel alleen op het bezoekende doel af, hij tamelde echter te lang om nog gevaarlijk te kunnen zijn. Berchem had de zaken onder controle en liet Kampenhout rustig voetballen, veel kwam er niet meer uit voort waarna scheidsrechter Jimmy Verhe wijselijk afblies.  
 
Met een 9 op 9 komt Berchem op twee punten van het leidersduo waardoor de eindronde of de titel nog steeds tot de mogelijkheden behoren. Volgende week wacht er voor Berchem een bijzonder zware opdracht op het veld van Verboedering Meldert.  
 
Scheidsrechters: Jimmy Verhe
Geel: Fortan en Schoeters (Kampenhout) – Van Oppens (Berchem)
Doelpunten: ‘7  Simon Valgaerts  0-1, ‘8 Werner Van de Zande 1-1, ’17 Dimitri Van Oppens 2-1 en ’32 John Kanu 3-1
 
BERCHEM: Verschueren, De Jonghe, Van Aelst, Van Oppens, Schipper (’87 Suply), Janssens, Embrechts, Van de Zande (’79 Vandenbussche), John Kanu, Snoeck en Van Cleemput (’83 Sukama Muendo)
 
KAMPENHOUT: Sueters, Verbessem, Van Campenhout (’60 Schoeters),  Solomon, Van Ostaede (’74 Sueters), De Geeter, Raemaekers, Valgaerts, Fortan (’82 Vervoort), Cadima en Verhoeven