Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 28
Ukkel geraakt niet voorbij De Valck
Kevin Vanbuggenhout

Ukkel stond sinds de vorige speeldag op gelijke hoogte van SK Londerzeel en wou in de titelrace geen punten laten liggen. Grimbergen was nog niet helemaal zeker van het behoud en doet het meestal goed tegen de topploegen. Bij de bezoekers maakte rechtsachter Deldicq overigens zijn debuut.

In het eerste kwartier was het nog een beetje zoeken voor beide ploegen. Na vijf minuten een eerste keer Grimbergen met een voorzet van Bruyninckx naar Pollefoort die niet goed kon afdrukken en zijn schot naast zag gaan. De eerste poging van Ukkel was heel wat gevaarlijker. Busschaert kreeg een mooie kans voorgeschoteld, maar De Valck redde met de voet. In de herneming leek Madawa te scoren, maar Pollefoort keerde de bal nog op de lijn. Na het eerste kwartier moest Grimbergen het initiatief over laten aan de thuisploeg. Toch was het nog even wachten op de kansen. Die kwamen er toch rond het halfuur. Allou kopte een voorzet van Madawa aan de tweede paal naast. Drie minuten later werd de bal slecht weggewerkt waardoor Madawa kon uithalen, maar hij besloot te zwak in de handen van De Valck. Tien minuten voor rust werden de bezoekers nog eens gevaarlijk. Bruyninckx haalde de achterlijn en kon terugleggen naar Pauwels die over besloot. In de blessuretijd kon Ukkel nog eens dreigen na een vrije trap. Busschaert kon van dichtbij op doel koppen, maar weer stond De Valck goed te keepen.

In de tweede helft kon Grimbergen er nog nauwelijks uitkomen en ging Ukkel naarstig op zoek naar het openingsdoelpunt. Kariouhi miste zijn interceptie en Allou stevende recht op doel af. De Valck redde met de voet. Hij tipte in dezelfde minuut nog een vluchtschot van Psaroudakis over doel. De doelman van Grimbergen keepte een uitstekende partij en hield zijn ploeg recht. Voor Grimbergen stak Pauwels de neus aan het venster, maar zijn schot was ongevaarlijk. Niet veel later schoot Psaroudakis in de handen van De Valck. Zeven minuten later kon Allou nog eens op doel afgaan, maar De Valck redde alweer. In de 65ste minuut ontsnapte een speler van Ukkel aan rood wanneer hij de doorgebroken Bruyninckx neertrok. De scheidsrechter zag er geen overtreding in. De titelkandidaat leek zelfs toch nog zijn doelpuntje te gaan scoren wanneer de bal op de stip gaat na handspel van Van Winckel. Allou ging achter de bal staan, maar De Valck was uitmuntend vandaag. De Grimbergse goalie pakte vandaag werkelijk alles. Hij duwde de strafschop tegen de lat en de rebound werd over doel gekopt. Grimbergen putte hier moed uit en kon nog eens uitbreken. Bruyninckx schoot in de draai naast. Dat werd hem in dezelfde minuut nog nagedaan door de ingevallen Burgo. Twee minuten voor tijd werd de geblesseerde Sbaaiti nog vervangen door Haynes. Ukkel beet zich de tanden stuk op het uitstekende keeperswerk van De Valck en bleef steken op 0-0.

Ukkel verdiende vandaag meer, maar wist de kansen niet af te maken. Dat kan in de titelstrijd uiteraard zuur opbreken. Ukkel blijft wel mee aan kop staan door het onverwachte puntenverlies van Londerzeel op Rode-Verrewinkel. Berchem, Meldert en Lebeke-Aalst sluipen wel dichterbij. De Valck was de man van de match en pakte een belangrijk punt voor Grimbergen, dat er goed voor staat om het behoud te verzekeren.

UKKEL: Mrabet, G.Makela, S.Makela, Lembe, Verdeyen(66' Burgo), Sbaaiti(88' Haynes), Psaroudakis, Durvaux, Busschaert(57' Baramoto), Allou, Madawa

GRIMBERGEN: De Valck, Kariouhi, Demeyer, Deldicq, Baudet, Pollefoort, Bras(90' Puttemans), Van Winckel, Hmouda, Pauwels, Bruyninckx