FC Lebbeke
Groot Dilbeek
Datum: 30/04/2006 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 29
Puntendeling Rapide Lebbeke en Dilbeek
Gentil Dossche
| 0 reacties
Puntendeling Rapide Lebbeke en Dilbeek
Foto: © SC

Onzekerheid blijft aan beide kanten         
 
Dat het degradatiespook door heel wat hoofden raasde was, zeker in de eerste helft, vooral duidelijk bij Rapide. De jonge Lebbeekse garde herpakte zich in de tweede helft en Dilbeek Sport moest zijn voorsprong uit handen geven, al waren er voor de bezoekers voldoende kansen op winst.
Rapide Lebbeke zorgde voor het eerste gevaar en Kevin Trienpont moest doelman Christophe Lebegge bijspringen op een scherpe voorzet van Joris Cools (7’). De thuisploeg toonde echter te weinig duelkracht en langzaam maar zeker nam Dilbeek Sport de wedstrijd in handen. Kort voor het halfuur kwam Yves Cordier alleen voor Glenn Baert opduiken, maar geraakte niet voorbij de thuisportier (26’). Toen Peter De Pauw met een verre voorzet Roel Van den Bergh diep stuurde werd deze aanvankelijk door Jeff De Visscher afgestopt. Glenn Baert trapte het leder echter tegen de op de grond liggende Dilbeekse aanvaller en de bal verdween stuiterend in doel (28’ 0-1). Rapide was aangeslagen en kon pas net voor de rust dreigen. Christophe Lebegge ging goed plat op een schot van Kevin Bogemans (42’).
 
De thuisploeg had de angst blijkbaar in de kleedkamers gelaten en begon beter te voetballen. Kevin Bogemans kon onvoldoende kracht zetten op een voorzet van Lendert Putteman (53’). Toen Joris Cools de bezoekende rechterflank oprolde bereikte hij magistraal Tim Vierbergen aan de overkant. Tim legde perfect af voor Kevin Bogemans en die knalde zijn 10de seizoenstreffer tegen de touwen (60’ 1-1). Dilbeek Sport gaf zich zeker niet gewonnen doch Jelle Schotte kopte een hoekschop nipt naast (63’). Beide ploegen kozen voor de aanval al bleken de bezoekers het gevaarlijkst. Glenn Baert moest plat op een strak schot van Kristof Mannaert (71’). Toen Yves Cordier een voorzet op het hoofd van David Ponnet schilderde had de thuisportier een supersave nodig om de bal van onder de lat te halen (73’). Amper een minuut later vlamde de Dilbeekse middenvelder een nieuwe voorzet een metertje naast. Frank Hauben bleek te verrast toen een half weggewerkte hoekschop plots voor zijn voet viel en hij trapte de rebound op een verdedigend been (76’). De laatste kans kwam er voor de vrijstaande Sven Redolfi die een voorzet van Michel Pollefoort over kopte (78’).
 
Rapide Lebbeke trekt zondag aanstaande naar Berchem Sport dat vandaag zijn eindrondekansen sterk zag gedevalueerd worden. Theoretisch komen de Antwerpenaars nog in aanmerking voor een eindrondeticket maar dat scenario lijkt iets te ver gezocht.
Dilbeek Sport is gastheer voor leider SK Londerzeel die aan één punt voldoende heeft om te promoveren. Bij verlies kan Londerzeel echter nog worden bijgehaald door zowel Ukkel als Meldert, wat tot een nacompetitie met 3 kan leiden!
De strijd om het behoud in 4de Nationale B zal ongemeen spannend zijn met 4 ploegen die in aanmerking komen voor rechtstreekse degradatie (Kontich, Rapide, Dilbeek, Kampenhout) plus Grimbergen en Schoten die nog op de barrageplaats kunnen terechtkomen. En wat dan met de nog lopende klachten in deze reeks?
 
Rapide Lebbeke
Baert, Verhulst, De Visscher Jeff, Hauben (76’ De Witte), Mergan, De Leeuw, Vierbergen, De Visscher Mathias (54’ De Visscher Steff), Cools, Bogemans, Putteman
 
Dilbeek Sport
Lebegge, Mannaert (84’ Vereeken), Ponnet, Trienpont, Defrere, Van den Bergh (62’ Redolfi), Cordier, De Pauw, Schotte, De Loecker, Rongere (66’ Pollefoort)
 
Gele & rode kaarten:
16’ geel Kevin Bogemans
72’ geel Lendert Putteman
80’ geel Bertrand Defrere
82’ geel David Ponnet
85’ geel Peter De Pauw
 
Doelpunten
28’ 0-1 Roeland Van den Bergh
60’ 1-1 Kevin Bogemans