Meldert
Berchem Sport
Datum: 30/04/2006 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Meldert wint topper van Berchem
Steven Bologne
| 0 reacties
Meldert wint topper van Berchem
Foto: © SC

Meldert ontving op eigen veld Berchem Sport. De wedstrijd tussen de nummer vier en drie in het klassement werd een aangenaam kijkstuk waar uiteindelijk de beste ploeg de duimen moest leggen van de meest efficiëntste ploeg.
De eerste kans van de wedstrijd was voor Berchem via Werner Van de Zande, in de openingsminuut kapte hij naar binnen maar besloot dan recht op de vuisten van doelman Olivier Van Impe. Aan de overzijde kwam er een reactie van David Laseure, zijn kopbal miste echter alle richting. Berchem acteerde sterker en voetbalde zich een weg naar het thuis doel, Joris Van Cleemput kwam in balbezit aan de rechthoek en schoof het leer vervolgens hard voorlangs. Samir Derraz toonde voor Meldert hoe het wel moest, hij omspeelde doelman Guy Verschueren en schoof de bal in het lege doel binnen; 1-0. Berchem reageerde niet aangeslagen en zocht meteen toenadering. Van de Zande schilderde een voorzet recht op het hoofd van Tom Schipper, die laatste zag zijn kopbal op de deklat uiteenspatten, pech voor Berchem. Aan de overzijde lukte het wel, Frederik Janssens verschalkte ongelukkig zijn eigen doelman na aandringen van Joren Vannyvel op een hoge bal; 2-0. Berchem-trainer Urbain Spaenhoven legde zich niet neer bij deze scheve situatie en haalde een verdediger naar de kant voor aanvaller Tom Mewis. Vlak na het halfuur viel een voorzet voor de voeten van Van de Zande, de goalgetter haalde verschroeiend uit, maar doelman Van Impe gaf geen krimp en pareerde. De wissel van Berchem loonde binnen de 5 minuten, Mewis drong het strafschopgebied binnen en besloot dan overhoeks in doel; 2-1. De vlam sloeg opnieuw in de pan, in de slotminuten hield Van Impe zijn ploeg overeind. Cristobal Embrechts joeg het leer naar de kruising, Van Impe voorkwam met een schitterende parade de niet eens onverdiende gelijkmaker.
 
Na de pauze zette Berchem zijn sloopwerk verder. Van Cleemput kopte over en Schipper zag zijn schot van dichtbij van de lijn gekeerd. Op voorzet van Janssens kopte Van de Zande over, na geharrewar voor het Meldert-doel belande de bal opnieuw tegen de deklat. Berchem kende geen geluk in de afwerking maar bleef de druk aanhouden. Mewis probeerde het van ver maar zag zijn lob overgaan, Schipper trof dan weer Van Impe op een verre inworp van Tom Van Aelst. Op een zeldzame counter kon Derraz de boeken van de Antwerpenaars voorgoed dichten, hij schoot echter onbegrijpelijk naast. Berchem bleef het doel van Meldert bestoken, maar scoren leek maar niet te lukken. Vannyvel bezegelde zo’n 8 minuten voor affluiten het lot van de bezoekers na een knappe uitgespeelde aanval over links; 3-1. Berchem verdiende meer, maar botste op een efficiëntere tegenstander die aan weinig kansen genoeg had om de drie punten thuis te houden.
 
“We hadden hier gerust met 2-6 kunnen winnen, dan had niemand iets aan te merken op de eindscore. Bal op de lat, bal enkele keren van de doelijn gekeerd, Van Impe die enkele gemaakte goals pakt, het zat allemaal echt niet mee vandaag”, besloot een teleurgestelde Berchem-trainer na de wedstrijd.
 
Doelpunten: ’18  Samir Derraz 1-0; ’26 Frederik Janssens (own-goal) 2-0, ’34 Tom Mewis 2-1 en ’82 Joren Vannyvel 3-1
Geel: Vannyvel, Van Audenaerde (Meldert) – Van de Zande, Schipper (Berchem)
 
MELDERT: Van Impe, Neirinckx, Temmerman, Laseure, Baeten, Vannyvel, Verheyden, Derraz (’90 Arijs) , De Kock (’67 Van Audenaerde), Wauters (’80 Van Damme) en De Greve.

BERCHEM: Verschueren, De Jonghe (’29 Mewis), Van Aelst, Schipper, Janssens, Embrechts, Van de Zande, John Kanu, Delalieux, Snoeck (’63 Suply) en Van Cleemput (’86 Sukama Muendo)